Breaking news

Chernobyl
A

Μια γραμμή ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης προς τον πυρηνικό σταθμό του Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας υπέστη ζημιά από τις ρωσικές δυνάμεις νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με τον διαχειριστή του δικτύου Ukrenergo, όπως μεταδίδει με πληροφορίες της η daily mail.

Η απώλεια ισχύος στο εργοστάσιο έχει εγείρει φόβους ότι μπορεί να αρχίσει να διαρρέει ραδιενεργό υλικό, καθώς το σύστημα ψύξης που ρυθμίζει τα πυρηνικά απόβλητα αναγκάζεται να λειτουργεί με εφεδρική γεννήτρια ντίζελ.

Η ρωσική επίθεση στη γραμμή ηλεκτρικού ρεύματος έρχεται μόλις μία ημέρα αφότου η ηλεκτρική ενέργεια αποκαταστάθηκε στον πυρηνικό σταθμό μετά από μια προηγούμενη μάχη που διέκοψε την παροχή ρεύματος. 

Ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας, Γκουλασένκο, δήλωσε χθες: «Οι Ουκρανοί μηχανικοί ενέργειας, διακινδυνεύοντας την υγεία και τη ζωή τους, μπόρεσαν να αποτρέψουν τον κίνδυνο μιας πιθανής πυρηνικής καταστροφής που απείλησε ολόκληρη την Ευρώπη».

Αλλά το εργοστάσιο έχει τεθεί σε κίνδυνο για άλλη μια φορά, ειδικά καθώς το εξαντλημένο προσωπικό του εργοστασίου φέρεται να έχει σταματήσει να πραγματοποιεί επισκευές που σχετίζονται με την ασφάλεια. Η Ukrenergo είπε ότι θα επιχειρήσει άλλη μια επισκευή, αλλά αρνήθηκε να παράσχει ένα χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις