Breaking news

Φωτιά στην Πάτρα
A

Στις φλόγες τυλίχτηκε, μεταξύ άλλων, το το δημοτικό σχολείο στη Βούντενη από την καταστροφική πυρκαγιά που μαίνεται από χτες στη Δυτική Αχαΐα. Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική καθώς η φωτιά έχει αφήσει πίσω της καμένα σπίτια και αυτοκίνητα, περιουσίες μίας ζωής.

Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση της Πυροσβεστικής«στα Συχαινά Αχαΐας η εικόνα είναι βελτιωμένη αλλά στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στην Κάτω Αχαΐα και στη ΒΙΠΕ Πατρών, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα».

Διακόπηκαν τα δρομολόγια της Hellenic Train στο τμήμα Βραχνέικα - Καμίνια

Την ίδια ώρα η Hellenic Train ενημέρωσε το επιβατικό κοινό ότι, εξαιτίας έκτακτων συνθηκών που προέκυψαν λόγω πυρκαγιάς στην Αχαΐα, επηρεάζεται προσωρινά η κυκλοφορία του προαστιακού σιδηροδρόμου και των σχετικών λεωφορειακών γραμμών. Με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού, έχουν τεθεί σε εφαρμογή προληπτικά μέτρα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.

Φωτιά στην Πάτρα
Φωτιά στην Πάτρα

Συγκεκριμένα, η  ανακοίνωση της Hellenic Train αναφέρει: 

«Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό, ότι εξαιτίας της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και σε κοντινή απόσταση σε τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής, δόθηκε εντολή από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τον Ο.Σ.Ε να διακοπεί η κυκλοφορία στο τμήμα Βραχνέικα-Καμίνια, μέχρι νεοτέρας.

Ως εκ τούτου, οι αμαξοστοιχίες του Προαστιακού Πάτρας που εκτελούν δρομολόγια στο τμήμα Άγιος Ανδρέας-Καμίνια θα τερματίζουν προσωρινά στον σταθμό Βραχνέικα, μέχρι την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Επίσης, αναστέλλονται και τα δρομολόγια των λεωφορείων στο τμήμα Κάτω Αχαΐα-Καμίνια, μέχρι νεοτέρας.

Η Hellenic Train και το προσωπικό της βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των επιβατών».

Εθελοντές ναυαγοσώστες απομακρύνουν οικογένειες και κατοικίδια από τα Βραχναίικα Αχαΐας

Βίντεο από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό δείχνει εθελοντές ναυαγοσώστες που απομάκρυναν, με διασωστική λέμβο, οικογένειες και κατοικίδια από την περιοχή Βραχναίικα, όπου η πύρινη λαίλαπα έφτασε δίπλα στην θάλασσα.

Κάτοικοι παλεύουν με λεκάνες για να σβήσουν τις φλόγες

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που δείχνει τους κατοίκους να παλεύουν με λεκάνες για να σβήσουν τις φλόγες

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις