Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες βρίσκεται ο 28χρονος που φέρεται να δολοφόνησε μέρα μεσημέρι μία 47χρονη γυναίκα στο Χαλάνδρι. Εναντίον του έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και της οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
Η ιατροδικαστική έκθεση αποκάλυψε την αγριότητα της επίθεσης: το θύμα έφερε 15 μαχαιριές. Σύμφωνα με τις αρχές, ο δράστης δεν σταμάτησε ούτε όταν έσπασε η λάμα του πρώτου μαχαιριού. Τότε, έβγαλε δεύτερο μαχαίρι που είχε μαζί του και συνέχισε την επίθεση.
Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου
Στην απολογία του, ο 28χρονος υποστήριξε ότι η γυναίκα τον δυσφημούσε, με αποτέλεσμα, όπως είπε, να τον απομονώσουν φίλοι και γνωστοί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από την προσωπική τους ζωή.
Αυτός, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν ο λόγος που αποφάσισε να τη συναντήσει. Όταν εκείνη αντέδρασε και άρχισε να φωνάζει, εκείνος την τραυμάτισε θανάσιμα με πολλαπλά χτυπήματα.
Τι καταθέτουν οι φίλοι του
Οι μαρτυρίες, ωστόσο, διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου. Φίλοι του κατέθεσαν ότι η 47χρονη ουδέποτε τον είχε κακολογήσει. Αντίθετα, παραδέχτηκαν ότι οι ίδιοι είχαν απομακρυνθεί από τον 28χρονο, επειδή είχε γίνει οξύθυμος και συχνά τους ζητούσε χρήματα.
Ο δράστης αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή, 22 Αυγούστου.