Breaking news

Σαλάτες: Πώς να τις διατηρήσετε περισσότερο φρέσκες
A

Οι σαλάτες αποτελούν έναν από τους πιο υγιεινούς και δροσιστικούς τρόπους για να εμπλουτίσουμε τη διατροφή μας. Ωστόσο, συχνά αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα να μαραίνονται ή να χάνουν τη φρεσκάδα τους πολύ γρήγορα.

Με μερικά απλά μυστικά, μπορούμε να παρατείνουμε τη «ζωή» τους και να τις απολαμβάνουμε σαν να ήταν μόλις κομμένες.

Καλή πλύση και σωστό στέγνωμα

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα είναι να πλένουμε καλά τα λαχανικά και να τα στεγνώνουμε πλήρως. Η υγρασία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της σαλάτας, καθώς επιταχύνει το μαρασμό.

Ακόμη και ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας μπορεί να βοηθήσει σημαντικά.

Σωστή αποθήκευση στο ψυγείο

Αφού στεγνώσουν, τοποθετήστε τα λαχανικά σε αεροστεγές δοχείο ή σακουλάκια τροφίμων με μικρές τρύπες για να «αναπνέουν».

Ένα χαρτί κουζίνας στο εσωτερικό του δοχείου θα απορροφήσει την επιπλέον υγρασία και θα τα κρατήσει φρέσκα για περισσότερες ημέρες.

Μην ανακατεύετε πριν το σερβίρισμα

Αν έχετε ετοιμάσει μια σαλάτα, αποφύγετε να προσθέσετε νωρίς το λάδι, το λεμόνι ή το αλάτι. Αυτά «μαραίνουν» τα λαχανικά.

Προσθέστε τα καρυκεύματα και το dressing λίγο πριν το σερβίρισμα.

Αποθήκευση διαφορετικών υλικών χωριστά

Υλικά όπως ντομάτες, αγγούρια ή βραστά αυγά έχουν περισσότερη υγρασία και καλό είναι να αποθηκεύονται σε ξεχωριστό δοχείο και να αναμειγνύονται την τελευταία στιγμή.

Έτσι, η σαλάτα σας θα παραμείνει τραγανή και φρέσκια.

Μικρά «μυστικά» φρεσκάδας

  • Φυλάξτε τα φύλλα μαρουλιού τυλιγμένα σε καθαρή βαμβακερή πετσέτα μέσα στο ψυγείο.

  • Μια σταγόνα λεμόνι σε νερό όπου έχετε βυθίσει μαραμένα φύλλα μπορεί να τους δώσει ξανά ζωντάνια.

  • Αποφύγετε να κόβετε τα λαχανικά σε πολύ μικρά κομμάτια, γιατί χαλάνε πιο γρήγορα.

Με αυτές τις απλές κινήσεις, οι σαλάτες σας μπορούν να παραμείνουν φρέσκες και τραγανές για 3–5 ημέρες, εξοικονομώντας χρόνο και μειώνοντας τη σπατάλη τροφίμων.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις