Breaking news

Διατροφικό πρωινό
A

Η κατανάλωση γιαουρτιού δεν αποτελεί μόνο μία απολαυστική καθημερινή συνήθεια, αλλά και έναν ισχυρό σύμμαχο στη διατήρηση υγιούς βάρους και στη μείωση του λίπους στην κοιλιά.

Τι κάνει το πλήρες στραγγιστό γιαούρτι ξεχωριστό

Σε αντίθεση με τα light προϊόντα, το πλήρες στραγγιστό γιαούρτι είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως τριγλυκερίδια μέσης αλύσου, συζευγμένο λινολενικό οξύ και βουτυρικό οξύ. Οι ουσίες αυτές ενεργοποιούν τον μεταβολισμό, συμβάλλουν στην αυξημένη καύση θερμίδων και περιορίζουν την αποθήκευση λίπους. Επιπλέον, μια μόνο μερίδα αποδίδει περίπου 22 γραμμάρια πρωτεΐνης, που υποστηρίζουν τη διατήρηση της μυϊκής μάζας και αυξάνουν τη θερμιδική καύση.

Ενισχύει το αίσθημα κορεσμού

Τα υγιή λιπαρά του πλήρους γιαουρτιού καθυστερούν την πέψη, παρατείνοντας την αίσθηση κορεσμού. Ο συνδυασμός καζεΐνης και πρωτεΐνης ορού γάλακτος προσφέρει άμεση αλλά και παρατεταμένη ικανοποίηση, ενώ έρευνες δείχνουν ότι τα βιοδραστικά πεπτίδια του γιαουρτιού συμβάλλουν στη ρύθμιση των ορμονών της πείνας, μειώνοντας τα επίπεδα γκρελίνης και ενισχύοντας την GLP-1, που συνδέεται με την καύση λίπους.

Φροντίδα για το έντερο και τον οργανισμό

Η καλή λειτουργία του εντέρου επηρεάζει άμεσα τον μεταβολισμό και την αποθήκευση λίπους. Τα προβιοτικά του γιαουρτιού θωρακίζουν το μικροβίωμα, βελτιώνουν την αξιοποίηση της ενέργειας και συμβάλλουν στη σωστή ρύθμιση της ινσουλίνης. Αν και τα προβιοτικά δεν παραμένουν για πολύ στον οργανισμό, η συστηματική κατανάλωση εξασφαλίζει συνεχή οφέλη.

Μερικές ιδέες για κατανάλωση

  • με φρούτα και ξηρούς καρπούς στο πρωινό,
  • σε smoothies,
  • ως βάση για υγιεινά ντιπ,
  • ακόμα και ως πιο εύπεπτη επιλογή για όσους δυσκολεύονται με τη λακτόζη.
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις