Breaking news

Γάλα Γιατί η πόρτα του ψυγείου είναι το χειρότερο μέρος για να το αποθηκεύετε
A

Η καθημερινότητα μπορεί να γίνει πιο… οικονομική και πρακτική αν μάθουμε να διαχειριζόμαστε σωστά τα τρόφιμα στο σπίτι. Μικρές αλλαγές στις συνήθειες αποθήκευσης μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να μειώσουν τη σπατάλη.

Ακολουθούν πέντε τρόποι για να τα καταφέρετε:

1. Αποθηκεύστε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

Μερικά φρούτα, όπως τα μήλα, παράγουν αιθυλένιο, μία ουσία που επιταχύνει την ωρίμανση. Κρατήστε τα μακριά από ευαίσθητα λαχανικά, όπως τα μαρούλια, για να παραμείνουν φρέσκα περισσότερο. Μερικές φορές ένα χαρτί κουζίνας στο ψυγείο μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση της υγρασίας.

2. Κλείστε τα τρόφιμα αεροστεγώς

Σκεύη και σακουλάκια αεροστεγή κρατούν το ψωμί, τα δημητριακά και τα αποξηραμένα φρούτα φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα. Μικρές επενδύσεις σε καλής ποιότητας δοχεία μπορούν να αποδειχθούν… σωτήριες.

3. Καταψύξτε ό,τι δεν προλαβαίνετε να καταναλώσετε

Το ψυγείο δεν αρκεί πάντα. Τα λαχανικά, τα φρούτα και τα έτοιμα γεύματα μπορούν να καταψυχθούν και να διατηρηθούν για εβδομάδες, ακόμα και μήνες. Μην ξεχνάτε να σημειώνετε την ημερομηνία κατάψυξης.

4. Μάθετε ποια τρόφιμα χαλάνε γρήγορα

Το γάλα, τα θαλασσινά και τα αυγά απαιτούν προσεκτική φύλαξη. Διατηρήστε τα στις σωστές θερμοκρασίες και χρησιμοποιήστε πρώτα αυτά που λήγουν σύντομα. Ένας μικρός έλεγχος στο ψυγείο κάθε εβδομάδα μπορεί να σώσει πολλά τρόφιμα.

5. Αξιοποιήστε τα υπολείμματα

Οι δημιουργικοί μπορούν να μετατρέψουν τα υπολείμματα σε νέα γεύματα. Ένα κομμένο κρέας μπορεί να μπει σε σούπα, ενώ τα λαχανικά σε φριτάτα ή σαλάτα. Με λίγη φαντασία, τίποτα δεν πάει χαμένο.

Με αυτές τις απλές συμβουλές, η φρεσκάδα στο σπίτι σας διαρκεί περισσότερο και η τσέπη σας παραμένει… ευχαριστημένη. Μικρές κινήσεις, μεγάλα οφέλη για καθημερινή οικονομία και λιγότερα σκουπίδια!

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις