Breaking news

Βασίλης Ματθαιόπουλος
A

Ένοχος κρίθηκε από το Εφετείο ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής, Βασίλης Ματθαιόπουλος, για τις απειλές που είχε απευθύνει προς τον δικαστικό πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσιο, στο πλαίσιο της υπόθεσης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή, χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού. Υπενθυμίζεται ότι ο Ματθαιόπουλος είχε ασκήσει έφεση κατά της αρχικής του καταδίκης και ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης για την εμπλοκή του στη δίκη που αφορά την τραγωδία στο Μάτι.

Η επιζήσασα της φωτιάς, Κατερίνα Μάλα, αναφέρθηκε με ανάρτησή της στην απόφαση του δικαστηρίου, υπογραμμίζοντας πως η νέα καταδίκη αφορά τις απειλές που, σύμφωνα με τη δικογραφία, είχε απευθύνει ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής προς τον πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσιο. Οι κατηγορίες περιλάμβαναν παράβαση καθήκοντος και απόπειρα άσκησης παράνομης βίας.

Η ανάρτηση επιζήσασας

«Ένοχος ο πρώην Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Ματθαιόπουλος με ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή, χωρίς αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού για τις απειλές εναντίον του δικαστικού πραγματογνώμονα, κυρίου Δημητρίου Λιότσιου στην υπόθεση Μάτι για τις κατηγορίες της παράβαση καθήκοντος και της απόπειρας άσκησης παράνομης βίας. 

Ο Ματθαιόπουλος είχε ασκήσει έφεση επί της ποινής που του είχε επιβληθεί στο πρωτόδικο δικαστήριο. 

Εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης για την ενοχή του στη δίκη για το Μάτι».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις