Breaking news

Τυριά
A

Αν υπάρχει ένα πράγμα που δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο, αυτό είναι λίγο τυρί. Είτε πρόκειται για φέτα, γραβιέρα, είτε για ένα κομμάτι παρμεζάνα που περιμένει την επόμενη μακαρονάδα, η σωστή αποθήκευση κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε ένα τυρί που διατηρεί το άρωμά του και ένα που «στεγνώνει» πριν την ώρα του.

Το μυστικό; Κάθε τυρί έχει τον τρόπο του.

Η φέτα, για παράδειγμα, θέλει την άλμη της. Αν την αγοράζετε χύμα, φροντίστε να τη μεταφέρετε με λίγο από το υγρό της και να τη διατηρείτε σε γυάλινο δοχείο στο ψυγείο. Έτσι μένει δροσερή, μαλακή και νόστιμη για μέρες.

Οι σκληρές ποικιλίες όπως η γραβιέρα ή η κεφαλογραβιέρα προτιμούν λίγο αέρα γύρω τους. Τυλίξτε τες πρώτα σε λαδόκολλα και μετά σε μια ελαφρώς χαλαρή μεμβράνη ή σακουλάκι. Με αυτό τον τρόπο δεν «ιδρώνουν» και δεν χάνουν τη φυσική τους υγρασία.

Όσο για τα ήπια, πιο μαλακά τυριά (όπως η μοτσαρέλα ή η ρικότα), θέλουν απαραίτητα ψυγείο και δροσερό περιβάλλον, μέσα στα δικά τους υγρά ή σε ένα αεροστεγές δοχείο. Μόλις τα ανοίξετε, καλό είναι να τα καταναλώσετε μέσα σε λίγες ημέρες.

Μην ξεχνάτε και τη θερμοκρασία: τα τυριά δεν αγαπούν τα «σοκ». Αν πρόκειται να τα σερβίρετε, βγάλτε τα από το ψυγείο 15-20 λεπτά πριν – είναι ο μόνος τρόπος να αποκαλυφθεί πλήρως το άρωμά τους.

Λίγη φροντίδα, λίγη προσοχή και το αγαπημένο σας τυρί θα σας ανταμείψει με γεύση που… λιώνει στο στόμα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις