Σε κρίσιμη καμπή βρίσκονται σήμερα οι αγρότες που έχουν συγκεντρωθεί στη Νίκαια της Λάρισας από τα περισσότερα μπλόκα της χώρας, εν όψει της λήψης αποφάσεων για τις επόμενες κινήσεις τους.
Η σύσκεψη πραγματοποιείται μετά από δημόσια πρόσκληση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για συνάντηση στις 17:00, το απόγευμα της Δευτέρας.
Η ατμόσφαιρα πριν από τη συνάντηση παραμένει έντονα φορτισμένη, με εκπροσώπους των αγροτών να στέλνουν αυστηρά μηνύματα προς την κυβέρνηση.
«Ο Μητσοτάκης ενήργησε αυθαίρετα και έκλεισε μόνος το ραντεβού»
Όπως έγινε γνωστό, ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Λάρισας, Σωκράτης Αλειφτήρας, τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαστε αποφασισμένοι εφόσον ακόμα δεν υπάρχουν απαντήσεις από την κυβέρνηση, τελειώνοντας η σύσκεψη να τους στείλουμε τα αιτήματα και περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις».
Ακόμη συμπλήρωσε, «θα πάμε σε διάλογο αν και εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να βρεθεί πρόσφορο έδαφος δίνοντας απαντήσεις ο πρωθυπουργός στα αιτήματα.
Αλλιώς θεωρούμε ότι είναι επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση λέει ότι το τανγκό χρειάζεται δύο, η συνάντηση θέλει δύο, ο κ. Μητσοτάκης ενήργησε αυθαίρετα και έκλεισε μόνος το ραντεβού».
Ακόμη, ο Γιάννης Κουκούτσης, επίσης από την ομοσπονδία Λάρισας, υπογράμμισε:
«Δεν μπορούμε να πάμε σε προσχηματικό διάλογο, δεν έχουμε χρονικούς ορίζοντες, θυμίζω ότι έχουμε υπάρξει και 40 ημέρες στον δρόμο, ελπίζω να μην χρειαστεί».
Σημείωσε επίσης ότι Κρητικοί αγρότες θα συμμετάσχουν στη σύσκεψη, αλλά δεν είναι αυτοί που συζήτησαν με την κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες.