Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι, πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα, διαμαρτυρόμενα για την κατάσταση που επικρατεί σε σχολικά συγκροτήματα σε όλη τη χώρα.
Η κινητοποίηση είχε ως βασικό σημείο αναφοράς τα προβλήματα στις σχολικές υποδομές, με την οργάνωση να θέτει στο επίκεντρο την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων και τις συνθήκες λειτουργίας των σχολείων.
Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα για τα σχολεία
Σε ανακοίνωσή του, ο Ρουβίκωνας χαρακτήρισε την παρέμβασή του διαμαρτυρία «ενάντια στην κατάρρευση των σχολικών μονάδων», υποστηρίζοντας ότι η δημόσια παιδεία απαξιώνεται, ενώ παράλληλα δίνεται έμφαση στην αξιολόγηση.
Η οργάνωση αναφέρθηκε ειδικότερα στα ζητήματα ασφάλειας των σχολικών εγκαταστάσεων, επισημαίνοντας την ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων που, σύμφωνα με την ίδια, καταγράφονται σε σχολικά κτίρια.
Μετά τη συγκέντρωση, μέλη του Ρουβίκωνα εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Παιδείας και έγραψαν συνθήματα, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για όσα χαρακτήρισαν επικίνδυνη εγκατάλειψη των σχολικών μονάδων.