Η Μαρία Καρυστιανού περνά στην αντεπίθεση μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις της σχετικά με το ζήτημα των αμβλώσεων.
Σε μια μακροσκελή δημόσια παρέμβασή της, υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις της υπέστησαν σκόπιμη παραποίηση από ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία χαρακτηρίζει ως «διατεταγμένη υπηρεσία» αποδόμησής της.
«Ανέμενα στωικά χθες μέχρι το βράδυ, παρακολουθώντας την πλήρη “απογύμνωση” των Μέσων Ενημέρωσης», σημειώνει.
Η θέση της για τα ΜΜΕ και την κριτική
Η κα Καρυστιανού υποστηρίζει ότι η αναφορά της σε δημόσια διαβούλευση δεν αφορούσε το ίδιο το δικαίωμα στην άμβλωση, αλλά τα κοινωνικά αίτια και τις υποδομές πρόνοιας που λείπουν από το κράτος.
Κατηγορεί τους δημοσιογράφους ότι αποσιώπησαν τα θεσμικά ζητήματα για να επικεντρωθούν σε μια «άκαιρη ερώτηση» και χαρακτηρίζει την αντίδραση εναντίον της ως πολιτική σκοπιμότητα και «συμβόλαιο δολοφονίας χαρακτήρα».
Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν τίθενται σε διαβούλευση
Η ίδια ξεκαθαρίζει πως κανένα ανθρώπινο δικαίωμα δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης ή πολιτικών παιχνιδιών και προτείνει τη δημιουργία δομών κοινωνικής πρόνοιας για εγκύους, δωρεάν πρόσβαση σε αντισύλληψη και οικογενειακό προγραμματισμό.