Έντονη ένταση σημειώθηκε στα δικαστήρια Λάρισας, όπου συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης για τα χαμένα βίντεο από την τραγωδία των Τεμπών. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο Πάνος Ρούτσι, συγγενής θύματος, οι συνήγοροι της άλλης πλευράς φέρονται να ειρωνεύτηκαν τους συγγενείς, γεγονός που οδήγησε σε λεκτικό επεισόδιο και προσωρινή διακοπή της διαδικασίας.
Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο κ. Ρούτσι περιέγραψε τα όσα διαδραματίστηκαν μέσα στη δικαστική αίθουσα, κάνοντας λόγο για προκλητική στάση και επανειλημμένες ειρωνικές αναφορές προς τις οικογένειες των θυμάτων.
«Μας είπαν ότι είμαστε ένα θέατρο»
Όπως ανέφερε, ενώ η δίκη εξελισσόταν κανονικά, η πρόεδρος αναγκάστηκε να διακόψει τη διαδικασία, καθώς προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση.
«Πριν από τη διακοπή, οι συνήγοροι της άλλης πλευράς μάς ειρωνεύτηκαν ξανά. Μας είπαν ότι είμαστε ένα θέατρο, όπως είχαν πει και σε προηγούμενη δίκη», δήλωσε ο Πάνος Ρούτσι, τονίζοντας ότι ήταν αναμενόμενο να υπάρξει ένταση, καθώς, όπως είπε, «δεν είναι εύκολο να ακούς συνεχώς τα ίδια ψέματα και την κοροϊδία».
Καταγγελία για απειλητική στάση μέσα στην αίθουσα
Ο ίδιος προχώρησε και σε πιο συγκεκριμένες καταγγελίες, αναφερόμενος σε περιστατικό με οδηγό του κ. Καπερνάρου, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Ρούτσι, μπήκε στον χώρο των δικηγόρων, όπου απαγορεύεται η πρόσβαση.
«Ήταν σαν μπράβος», είπε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας ότι μια μητέρα θύματος από τα Τέμπη μπήκε μπροστά για να απαντήσει στους κ. Καπερνάρο και Ιωαννίδη. Όπως κατήγγειλε, ο συγκεκριμένος άνδρας στάθηκε απέναντί της με απειλητικό ύφος, ρωτώντας την «ποια είσαι εσύ;».
Ο Πάνος Ρούτσι ανέφερε ότι παρενέβη άμεσα, λέγοντας: «Δεν ξέρεις ποια είναι; Μητέρα είναι», υπογραμμίζοντας πως το βλέμμα και η στάση του ήταν ιδιαίτερα επιθετικά.
«Θέλουν να φύγουν οι συγγενείς από την αίθουσα»
Παράλληλα, ο κ. Ρούτσι υποστήριξε ότι οι συνήγοροι της άλλης πλευράς προκαλούν συστηματικά τους συγγενείς των θυμάτων, με στόχο –όπως εκτιμά– να απομακρυνθούν από τη δικαστική αίθουσα.
«Θέλουν να μη βρίσκονται οι συγγενείς μέσα, για να λένε ό,τι θέλουν και να ειρωνεύονται όποτε θέλουν», δήλωσε, επικαλούμενος και πρόσφατη τοποθέτηση του κ. Ιωαννίδη, ο οποίος φέρεται να είπε ότι «καλό είναι να μην παριστάνονται οι συγγενείς στην αίθουσα».
Σύμφωνα με τον Πάνο Ρούτσι, οι συγκεκριμένες συμπεριφορές ξεφεύγουν από το καθήκον των συνηγόρων, προκαλώντας συνεχείς εντάσεις και διακοπές στη διαδικασία, γεγονός που, όπως τόνισε, βαρύνει ακόμη περισσότερο το ήδη φορτισμένο κλίμα της υπόθεσης.