Σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων καταγράφονται από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, 12 Μαρτίου σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής, με τους οδηγούς να βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες καθυστερήσεις.
Το μεγαλύτερο βάρος της κίνησης εντοπίζεται στη Λεωφόρο Κηφισού, ιδιαίτερα στο ρεύμα ανόδου, όπου η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία σε μεγάλο τμήμα του δρόμου.
Τα σημεία με τη μεγαλύτερη συμφόρηση
Στη Λεωφόρο Κηφισού, το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο ρεύμα προς Λαμία, από το ύψος του Περιστερίου, κοντά στο Leroy Merlin, έως και την περιοχή των Αχαρνών, με την κίνηση να διεξάγεται με πολύ χαμηλές ταχύτητες.
Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κυκλοφορία και στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, γύρω από τον κόμβο όπου ο Κηφισός συναντά την Αττική Οδό, προκαλώντας σημαντικές καθυστερήσεις στους οδηγούς.
Παράλληλα, αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στη Λεωφόρο Αθηνών, στο ύψος του Χαϊδαρίου, κυρίως στο ρεύμα προς Κόρινθο, αλλά και στις συνδέσεις με την Περιφερειακή Αιγάλεω.
Στο κέντρο της Αθήνας, καθυστερήσεις καταγράφονται σε τμήματα της Λεωφόρου Κωνσταντινουπόλεως, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την πλατεία Καραϊσκάκη.
Αυξημένη είναι η κίνηση και στον Πειραιά, όπου στο «κόκκινο» βρίσκεται η περιοχή γύρω από το λιμάνι, αλλά και η άνοδος της Λεωφόρου Σχιστού – Σκαραμαγκά.
Η εικόνα στην Αττική Οδό
Σημαντικές καθυστερήσεις παρατηρούνται και στην Αττική Οδό, κυρίως στο ρεύμα προς το αεροδρόμιο.
Συγκεκριμένα:
- Καθυστερήσεις 20 έως 25 λεπτών καταγράφονται από τον κόμβο Φυλής έως τον κόμβο Κηφισίας.
- Καθυστερήσεις 15 έως 20 λεπτών σημειώνονται στην έξοδο προς Λαμία.
- Στο ρεύμα προς Ελευσίνα καταγράφονται καθυστερήσεις 5 έως 10 λεπτών στην έξοδο για Λαμία.
Η κατάσταση αναμένεται να παραμείνει επιβαρυμένη τις επόμενες ώρες, με τους οδηγούς να καλούνται να επιδείξουν υπομονή και, όπου είναι δυνατόν, να επιλέγουν εναλλακτικές διαδρομές.