Breaking news

καιρός
A

Η χώρα κινείται σε ανοιξιάτικους ρυθμούς τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά, ο οποίος κάνει λόγο για διπρόσωπο καιρό.

Μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα επικρατήσουν ήπιες και σχετικά σταθερές συνθήκες, ωστόσο από την Πέμπτη 19 Μαρτίου αναμένεται μεταβολή του καιρού με πιο οργανωμένα συστήματα κακοκαιρίας.

Ανοιξιάτικος καιρός έως την Τρίτη

Για το επόμενο διάστημα και τουλάχιστον έως την Τρίτη 17 Μαρτίου, το σκηνικό του καιρού παραμένει σταθερό, με βασικά χαρακτηριστικά:

Μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Θερμοκρασίες κοντά στα φυσιολογικά επίπεδα, που θα φτάνουν τους 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νότια τμήματα το θερμόμετρο μπορεί να αγγίξει και τους 19°C.

Τοπικές ασθενείς βροχές ενδέχεται να σημειωθούν την Παρασκευή και το Σάββατο κυρίως σε ορεινές περιοχές τις απογευματινές ώρες.

Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές στο Ιόνιο και στα ορεινά.

Παράλληλα, τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα παρατηρείται αισθητή ψύχρα, ενώ σε ορισμένες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας δεν αποκλείεται να εμφανιστεί παγετός.

Μεταβολή του καιρού από την Πέμπτη 19 Μαρτίου

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, από την Πέμπτη 19 Μαρτίου αναμένεται αλλαγή στο σκηνικό, καθώς θα επηρεάσουν τη χώρα οργανωμένα συστήματα κακοκαιρίας.

Τα συστήματα αυτά αναμένεται να φέρουν αξιόλογες βροχοπτώσεις, κυρίως:

στα δυτικά,
στα κεντρικά,
και στα νότια τμήματα της χώρας.

Τα φαινόμενα εκτιμάται ότι θα έχουν διάρκεια έως και την επόμενη Κυριακή, διαμορφώνοντας ένα πιο φθινοπωρινό σκηνικό.

Παγετός στα βόρεια – Στους -5,8°C η χαμηλότερη θερμοκρασία

Ισχυρός παγετός καταγράφηκε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 11 Μαρτίου κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και την υπηρεσία meteo.gr, η χαμηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στο Οχυρό Νευροκοπίου, όπου το θερμόμετρο έπεσε στους -5,8 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως στα δυτικά και τα ανατολικά τμήματα της χώρας, με πιθανότητα για τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες σε ορεινές περιοχές το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί:

στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 14°C,
στη Μακεδονία και τη Θράκη από -1 έως 16-18°C,
στην Ήπειρο έως 17-18°C,
στη Θεσσαλία έως 17°C,
στη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια έως 18°C,
στην Πελοπόννησο έως 17-18°C,
στα νησιά του Αιγαίου έως 17-18°C,
ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα φτάσει έως 18-20°C.

Οι άνεμοι θα πνέουν 2 έως 4 μποφόρ στο Ιόνιο και έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αθήνα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με ασθενείς μεταβλητούς ανέμους και θερμοκρασία από 6 έως 17-18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά από το μεσημέρι.

Το Σάββατο 14 Μαρτίου αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανότητα τοπικών όμβρων σε ορεινές περιοχές των δυτικών και της Κρήτης.

Την Κυριακή 15 Μαρτίου θα επικρατήσει γενικά καλός καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και τα βόρεια ορεινά.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις