Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά από το Καστελλόριζο, όταν σκάφος της Frontex προσέκρουσε σε ξέρα κατά τη διάρκεια ελιγμών και στη συνέχεια βυθίστηκε κοντά στο λιμάνι της Μεγίστη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σκάφος, το οποίο φέρεται να έφερε εσθονική σημαία στο πλαίσιο ευρωπαϊκής αποστολής επιτήρησης των συνόρων, επέβαινε πλήρωμα έξι ατόμων. Από το περιστατικό καταγράφηκαν δυο τραυματισμοί, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας των μελών του πληρώματος.

Οι αρχικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το πλοίο εκτελούσε χειρισμούς σε μικρή απόσταση από το λιμάνι του νησιού, όταν προσέκρουσε σε βραχώδη σχηματισμό που δεν είχε εντοπιστεί εγκαίρως. Η σύγκρουση προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κύτος, με αποτέλεσμα το σκάφος να αρχίσει να εισρέει νερό και τελικά να βυθιστεί.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις του Ελληνικό Λιμενικό Σώμα, καθώς και άλλα πλωτά μέσα της περιοχής, προκειμένου να συνδράμουν στην επιχείρηση διάσωσης και στη μεταφορά των τραυματιών.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις