Breaking news

Κέντρο Αθήνας
A

Με διαδοχικές μεταβολές θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, καθώς η ηλιοφάνεια θα επικρατεί αρχικά, όμως η αστάθεια θα κάνει σταδιακά την εμφάνισή της, κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές της χώρας. Το σκηνικό θα χαρακτηρίζεται από εναλλαγές, με τα φαινόμενα να εμφανίζονται κατά τόπους.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Παράλληλα, προς τα τέλη της εβδομάδας, τα φαινόμενα εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν, επηρεάζοντας περισσότερες περιοχές της χώρας.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι την Πέμπτη 30 Απριλίου

Ο καιρός αύριο Κυριακή 26 Απριλίου

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανές μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες, με σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις στα ορεινά και πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στα κεντρικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 26 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Ο καιρός την Δευτέρα 27 Απριλίου

Αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Ο καιρός την Τρίτη 28 Απριλίου

Γενικά καλός καιρός το πρωί, αλλά από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ο καιρός την Τετάρτη 29 Απριλίου

Αυξημένες νεφώσεις σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχετικά καλός, με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές βροχές τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός την Πέμπτη 30 Απριλίου

Πιο άστατος καιρός στα ηπειρωτικά, με βροχές και πιθανές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Σταδιακά φαινόμενα θα επηρεάσουν και νησιωτικές περιοχές. Στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας ενδέχεται να σημειωθούν ακόμη και χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στα βόρεια και κεντρικά.

Με ήπιες θερμοκρασίες αλλά αυξημένη αστάθεια ο καιρός στις αρχές Μαΐου

Ο καιρός αναμένεται να διατηρηθεί σε γενικά ήπιους ρυθμούς έως και τα τέλη Απριλίου, χωρίς έντονα φαινόμενα, ωστόσο η αστάθεια δεν θα απουσιάζει. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, θα κάνει την εμφάνισή της με την είσοδο του Μαΐου.

Ειδικότερα, ανήμερα της Πρωτομαγιάς εκτιμάται πως θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Παράλληλα, από τις 3 έως τις 4 Μαΐου, το σκηνικό του καιρού φαίνεται να γίνεται πιο άστατο, επηρεάζοντας μεγαλύτερο μέρος της χώρας με φαινόμενα που ενδέχεται να έχουν τοπικό χαρακτήρα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις