Αναστάτωση προκλήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Θεσσαλονίκη, έπειτα από περιστατικό με πυροβολισμούς στην περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το επεισόδιο σημειώθηκε περίπου στη 01:00 σε στενό δρόμο της περιοχής, όταν ομάδα τριών έως τεσσάρων ατόμων επιτέθηκε σε έναν άνδρα, ηλικίας περίπου 30 ετών.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης επικράτησε ένταση, με περίοικους να αντιλαμβάνονται το περιστατικό. Μάλιστα, μία γυναίκα βγήκε από το σπίτι της και κάλεσε σε βοήθεια, ενώ άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία.
Πριν την άφιξη των Αρχών, οι δράστες πυροβόλησαν τον άνδρα, τραυματίζοντάς τον στο πόδι, στην περιοχή του μηρού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το τραύμα είναι διαμπερές.
Ασθενοφόρο μετέφερε τον 30χρονο στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Ο τραυματίας φέρεται να είναι αλλοδαπός, ενώ αναμένεται να καταθέσει στις Αρχές προκειμένου να διαλευκανθούν οι συνθήκες της επίθεσης.
Σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας
Οι δράστες διέφυγαν από το σημείο και αναζητούνται, με την αστυνομία να διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό τους.
Κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για έντονη αναστάτωση, επισημαίνοντας ότι, αν και πρόκειται για σημείο κοντά στο κέντρο, το συγκεκριμένο στενό είναι σχετικά απομονωμένο.
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα
Τα αίτια της επίθεσης παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα, με τις Αρχές να εξετάζουν όλα τα σενάρια, μεταξύ των οποίων και το ενδεχόμενο προσωπικών διαφορών μεταξύ των εμπλεκομένων.
Νεότερες εξελίξεις αναμένονται μέσα στη διάρκεια της ημέρας.