Breaking news

βενζίνη
A
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Υπόθεση κλοπής καυσίμων με οικονομική ζημία που ξεπερνά τις 32.000 ευρώ εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αγρινίου, έπειτα από πολύμηνη έρευνα που αποκάλυψε οργανωμένη δράση επτά ατόμων.

Δικογραφία σε βάρος επτά ατόμων

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος:

  • Έξι ατόμων για κλοπή καυσίμων

  • Ενός ακόμη ατόμου για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, κεντρικό ρόλο φέρεται να είχε πρώην εργαζόμενος τεχνικής εταιρείας, ο οποίος, μετά την αποχώρησή του από την επιχείρηση, διατήρησε παράνομα στην κατοχή του εταιρική προπληρωμένη κάρτα καυσίμων.

350 παράνομες συναλλαγές μέσα σε έναν μήνα

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από τις 10 Απριλίου έως τις 12 Μαΐου 2026, ο πρώην εργαζόμενος και ακόμη ένας κατηγορούμενος, ο οποίος παρουσιαζόταν στα πρατήρια ως υπεύθυνος προμηθειών της εταιρείας, πραγματοποίησαν συνολικά:

350 παράνομες συναλλαγές σε πρατήρια καυσίμων της περιοχής του Αγρινίου.

Με τη χρήση της εταιρικής κάρτας απέκτησαν καύσιμα συνολικής αξίας 31.667 ευρώ, τα οποία μεταφέρονταν σε:

  • Πλαστικά μπιτόνια

  • Δεξαμενές τοποθετημένες σε οχήματα

Στη μεταφορά και διακίνηση των καυσίμων φέρονται να συμμετείχαν ακόμη τέσσερα άτομα, τα οποία περιλαμβάνονται επίσης στη δικογραφία.

Επιπλέον καύσιμα χωρίς πληρωμή

Η έρευνα αποκάλυψε ακόμη ότι στις 12 Μαΐου 2026, δύο από τους κατηγορούμενους φέρονται να προμηθεύτηκαν από πρατήριο καύσιμα αξίας 1.288 ευρώ, χωρίς να καταβάλουν το αντίτιμο.

Τα καύσιμα παραδόθηκαν σε ξυλουργείο, ιδιοκτησίας άλλου κατηγορούμενου, ο οποίος διώκεται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Κατασχέσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τις έρευνες των αστυνομικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 160 λίτρα πετρελαιοειδών καυσίμων

  • Οκτώ πλαστικά μπιτόνια με καύσιμα

  • Μεγάλος αριθμός κενών πλαστικών δοχείων σε ξυλουργείο που σχετίζεται με την υπόθεση

Τα ευρήματα εξετάζονται στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας.

Ομολογίες δύο εμπλεκομένων

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, δύο από τους εμπλεκόμενους προσήχθησαν και κατά την εξέτασή τους ομολόγησαν τη συμμετοχή τους στις παράνομες ενέργειες που τους αποδίδονται.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση αναμένεται να διαβιβαστεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες δικαστικές διαδικασίες.

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Δημοφιλείς Ειδήσεις