Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Ιουνίου στον Ασπρόπυργο, προκαλώντας άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή ξηρή βλάστηση, πάνω από τη λίμνη Κουμουνδούρου, στην περιοχή του Στρατοπέδου Ξηρογιάννη, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να επιχειρούν για τον περιορισμό της εξάπλωσής της.
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στο σημείο επιχειρούν:
-
37 πυροσβέστες
-
10 πυροσβεστικά οχήματα
-
Εναέρια μέσα πυρόσβεσης
Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη για την άμεση οριοθέτηση της φωτιάς, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και η ξηρή βλάστηση αυξάνουν τον κίνδυνο επέκτασης του μετώπου.
Πού εκδηλώθηκε η φωτιά
Η πυρκαγιά καίει σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση πάνω από τη λίμνη Κουμουνδούρου, κοντά στο Στρατόπεδο Ξηρογιάννη στον Ασπρόπυργο.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για απειλή σε κατοικημένες περιοχές ή εγκαταστάσεις, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της φωτιάς.
Σε επιφυλακή οι Αρχές
Οι αρμόδιες υπηρεσίες παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα, καθώς οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών ευνοούν την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών.
Η κατάσταση παρακολουθείται διαρκώς και αναμένονται νεότερες ενημερώσεις για την πορεία της επιχείρησης κατάσβεσης.