Σε εξέλιξη βρίσκεται η προκαταρκτική έρευνα σχετικά με την κατάρρευση της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα, με τους πραγματογνώμονες να αδυνατούν ακόμα να πιάσουν δουλειά, επειδή τα συντρίμμια βρίσκονται ακόμα εκεί.
Η μη απομάκρυνση των συντριμμιών έχει προκαλέσει καθυστέρηση στην πορεία της έρευνας, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος φορέας είναι υπεύθυνος για τον καθαρισμό της περιοχής.
Για τον λόγο αυτό, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο να δοθεί άμεσα λύση ώστε να ξεκινήσει η απομάκρυνση των μπάζων.
Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, στον χώρο όπου σημειώθηκε η κατάρρευση εξακολουθούν να υπάρχουν προσωπικά αντικείμενα των ενοίκων, γεγονός που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διαδικασία απομάκρυνσης των συντριμμιών. Την ίδια ώρα, εξετάζονται και ζητήματα δημόσιας υγείας, καθώς, σύμφωνα με μαρτυρία ενοίκου, κατά την κατάρρευση αγνοείται ένας δεσποζόμενος σκύλος, κάτι που καθιστά ακόμη πιο αναγκαία την έναρξη των εργασιών.
Σημειώνεται ότι η περιοχή παραμένει υπό 24ωρη φύλαξη από την Ελληνική Αστυνομία, ενώ οι αρμόδιες αρχές επισημαίνουν ότι οι πραγματογνώμονες θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε πλήρη αυτοψία μόνο μετά την απομάκρυνση των μπάζων, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της κατάρρευσης και τυχόν ευθύνες.