Στη σύλληψη μιας 46χρονης γυναίκας στο Ηνωμένο Βασίλειο προχώρησαν οι βρετανικές Αρχές, στο πλαίσιο εκτέλεσης ερυθράς αγγελίας της Interpol, καθώς κατηγορείται για εμπλοκή στην εμπρηστική επίθεση στη Marfin τον Μάιο του 2010, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις εργαζόμενοι.
Η γυναίκα εντοπίστηκε στην πόλη Μπράιτον, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, ζει τα τελευταία έξι χρόνια μαζί με την οικογένειά της.
Υποστηρίζει ότι είναι αθώα και δεν είναι φυγόδικη
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, μετά τη δημοσιοποίηση της σύλληψης των δύο 42χρονων συγκατηγορουμένων της, η 46χρονη επικοινώνησε με δική της πρωτοβουλία με την Ελληνική Αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση.
Παράλληλα, φέρεται να ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί τον εαυτό της φυγόδικο, επισημαίνοντας πως επιθυμεί να επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα, προκειμένου να παρουσιαστεί ενώπιον των αρμόδιων Αρχών και να δώσει τις δικές της εξηγήσεις.
Είχε ενημερώσει και τη συνήγορό της
Η 46χρονη, η οποία είναι μητέρα δύο παιδιών, φέρεται να είχε ενημερώσει και τη συνήγορό της για την πρόθεσή της να επιστρέψει στην Ελλάδα. Η ίδια δικηγόρος εκπροσωπεί και τους δύο ακόμη κατηγορούμενους που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση.
Ωστόσο, η ενεργοποίηση της διεθνούς αναζήτησης μέσω της Interpol είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψή της από τις βρετανικές Αρχές πριν προλάβει να επιστρέψει στη χώρα.
Σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσης στην Ελλάδα
Μετά τη σύλληψή της, αναμένεται να κινηθούν οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες έκδοσης, ώστε η 46χρονη να μεταφερθεί στην Ελλάδα και να παρουσιαστεί ενώπιον των ελληνικών δικαστικών Αρχών.
Η υπόθεση της Marfin, που συγκλόνισε τη χώρα το 2010, παραμένει μία από τις πλέον πολύκροτες υποθέσεις εμπρηστικής επίθεσης στην Ελλάδα, με τις έρευνες των διωκτικών και δικαστικών Αρχών να συνεχίζονται για την πλήρη διερεύνηση των ευθυνών όλων των εμπλεκομένων.
Αν θέλεις, μπορώ να το κάνω ακόμα πιο SEO δυνατό, με ύφος μεγάλων ειδησεογραφικών ιστοσελίδων και περισσότερες λέξεις-κλειδιά για υψηλότερη κατάταξη στη Google.