Τραγωδία σημειώθηκε στη Χαλκιδική, όπου μία 68χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της ενώ κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας «Βεργιά», στον οικισμό «Δελφίνια» του Δήμου Νέας Προποντίδας.
Η γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θάλασσα και άμεσα κινητοποιήθηκαν όσοι βρίσκονταν στο σημείο, προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν προσπάθειες ανάνηψης με τη χρήση απινιδωτή, χωρίς ωστόσο να υπάρξει θετική ανταπόκριση.
Η 68χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό της.
Την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει το Β’ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, το οποίο διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία.
Παράλληλα, έχει ζητηθεί η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της γυναίκας.