Breaking news

15xroni_peristeri
A

Συναγερμό έχουν σημάνει οι αστυνομικές αρχές, με την εξαφάνιση της 15χρονης Φωτεινής Γιαννοπούλου από το Περιστέρι, η οποία σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού» πιθανότατα έχει εγκλωβιστεί σε μία επικίνδυνη κατάσταση από την οποία δε μπορεί να ξεφύγει.

Όλα όσα λέγονται για την εξαφάνιση της 15χρονης Φωτεινής

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος ανέφερε για την εν λόγω περίπτωση ότι «Είναι μια επικίνδυνη εξαφάνιση και το λέω γιατί συνήθως δεν βγάζουμε εντολή "Amber Alert" για έφηβους και έφηβες, αλλά βγαίνει με απόφαση εισαγγελέα, γιατί νιώθουμε πως το παιδί κινδυνεύει. Υποτίθεται ότι έφυγε με την θέληση της, είναι σχετικό όμως. Είναι με κάποιους που είναι επικίνδυνοι. Ξέρουμε ότι αυτά τα κυκλώματα χρησιμοποιούν νέους για διάφορους λόγους».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «Την πήραν δύο κυρίες και υποτίθεται ότι έχει γνωρίσει κάποιον. Δεν πήγε με το ζόρι. Έφυγε με την “θέληση” της. Της έδωσαν διάφορες υποσχέσεις όπως αγάπη και ό,τι άλλο θέλει ένα παιδί».

Παράλληλα  εξήγησε, ακόμη, πως το κορίτσι είχε μπει στη διαδικασία να λέει ψέματα στο σχολείο, αλλά και για τους γονείς της «ότι την κακοποιούν».

Τι είναι τα λεγόμενα «Loverboys» 

Ο Κώστας Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στην μέθοδο αλίευσης θυμάτων με τα λεγόμενα «Loverboys».

Όπως εξήγησε, τα loverboys εμπλέκονται σε κυκλώματα trafficking που συνήθως προσπαθούν να προσελκύσουν νεαρά αγόρια και κορίτσια «πουλώντας» τους έρωτα, ενώ μερικές φορές χειραγωγούν τους νέους ή τους  δίνουν ναρκωτικά. Μόλις έχουν τα θύματα υπό την επιρροή τους, τα εκμεταλλεύονται, κυρίως στη βιομηχανία του σεξ.

Τέλος ανέφερε πως «Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ούτε δευτερόλεπτο, γιατί στο παρελθόν έχουμε χάσει παιδιά από αυτή την κατάσταση. Είναι γνωστοί, στο εξωτερικό λέγονται “loverboys”, που πωλούν έρωτα και αγάπη».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις