Breaking news

pizza-fan
A
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Στην Ευελπίδων αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, οι πρώτοι 10 κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Pizza Fan, με τις απολογίες τους να έχουν προγραμματιστεί για τις 10:00 το πρωί. Αύριο, Τρίτη, την ίδια ώρα, αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον των δικαστικών αρχών οι υπόλοιποι 23 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο Κωνσταντίνος Αντάρας, ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ως ο εγκέφαλος της φερόμενης δραστηριότητας.

Σημαντικό μέρος της έρευνας αφορά τον τρόπο με τον οποίο καταχωρίζονταν ορισμένες παραγγελίες ως «κεράσματα». Οι διάλογοι που περιλαμβάνονται στη δικογραφία φέρονται να αποτυπώνουν συζητήσεις για τα οικονομικά όρια, τη συχνότητα χρήσης της συγκεκριμένης πρακτικής και τις οδηγίες που δίνονταν στα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και σε περιστατικό πελάτη, ο οποίος περίμενε σχεδόν δύο ώρες για την παραγγελία του, αλλά τελικά δεν έλαβε απόδειξη. Η διαχείριση της καταγγελίας του αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο που περιλαμβάνεται στο υλικό της υπόθεσης.

Πώς λειτουργούσε το σύστημα των «κερασμάτων»

Σύμφωνα με τους διαλόγους που έχουν δημοσιοποιηθεί, η καταχώριση μιας παραγγελίας ως «κέρασμα» συνδεόταν με συγκεκριμένους περιορισμούς ως προς τη συχνότητα και την αξία της.

Αρχικά, η δυνατότητα φέρεται να επιτρεπόταν μία φορά ανά 60 ημέρες για τον ίδιο πελάτη. Στη συνέχεια, το χρονικό διάστημα περιορίστηκε στις 30 ημέρες, πριν το σύστημα τροποποιηθεί εκ νέου, επιτρέποντας έως δύο «κεράσματα» τον μήνα, με ελάχιστη απόσταση 15 ημερών μεταξύ τους.

Στις συνομιλίες γίνεται, επίσης, αναφορά σε ανώτατη αξία παραγγελίας 40 ευρώ, προκειμένου να μπορεί να καταχωριστεί με τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό. Παράλληλα, συζητούνται ο έλεγχος των σχετικών αλλαγών και τα περιθώρια που φέρονται να είχαν ορισμένα καταστήματα για περισσότερες τέτοιες παραγγελίες, με βάση ποσοστά επί του τζίρου.

Ένα ακόμη σημείο που ξεχωρίζει αφορά τον τρόπο μετάδοσης των οδηγιών. Σε τηλεφωνική επικοινωνία γίνεται αναφορά στην ανάγκη οι σχετικές ενημερώσεις να δίνονται προφορικά και όχι μέσω γραπτών μηνυμάτων.

Η παραγγελία των 31,40 ευρώ και η καταγγελία του πελάτη

Μία από τις συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία αφορά παραγγελία μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας, η οποία φέρεται να κατευθύνθηκε αρχικά σε κατάστημα στο Ελληνικό, αντί για το Λαγονήσι.

Η παραγγελία καταχωρίστηκε στις 20:40 και παραδόθηκε στις 22:45, έπειτα από διαδοχικές συνεννοήσεις. Ο πελάτης διαμαρτυρήθηκε τόσο για την καθυστέρηση όσο και για το γεγονός ότι δεν είχε λάβει απόδειξη, καθώς η παραγγελία φέρεται να είχε καταχωριστεί στο σύστημα ως «κέρασμα».

Ο ίδιος ζήτησε την επιστροφή των 31,40 ευρώ που είχε πληρώσει και φέρεται να προειδοποίησε ότι θα κινηθεί νομικά, εκφράζοντας παράλληλα αμφιβολίες σχετικά με τα φορολογικά στοιχεία της εταιρείας.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τους διαλόγους, εξετάστηκαν διάφοροι τρόποι διευθέτησης του παραπόνου. Μεταξύ των προτάσεων που συζητήθηκαν ήταν η παροχή πίστωσης ή δωρεάν πίτσας, καθώς και το ενδεχόμενο έκδοσης απόδειξης για την προηγούμενη ημέρα.

Ωστόσο, στη συνομιλία αναφέρεται ότι η έκδοση απόδειξης δεν ήταν δυνατή, καθώς η παραγγελία είχε ήδη περαστεί ως «κέρασμα». Οι συνομιλητές φέρονται έτσι να στράφηκαν στην επιστροφή των χρημάτων και στην προσφορά επιπλέον προϊόντος, με στόχο να διευθετηθεί η καταγγελία.

Ο φόβος για καταγγελία στην ΑΑΔΕ

Η συζήτηση, όπως αποτυπώνεται στο υλικό της δικογραφίας, δεν περιοριζόταν στη δυσαρέσκεια του πελάτη. Στους διαλόγους εκφράζεται ανησυχία για το ενδεχόμενο να απευθυνθεί στην ΑΑΔΕ και να διαπιστωθεί ότι δεν είχε εκδοθεί απόδειξη για τη συγκεκριμένη παραγγελία.

Στο τέλος της επικοινωνίας εξετάζεται, σύμφωνα με το δημοσιοποιημένο υλικό, ακόμη και η δημιουργία εικονικής παραγγελίας που θα ακυρωνόταν στη συνέχεια. Παράλληλα, οι συνομιλητές φέρονται να συμφωνούν ότι θα επικοινωνήσουν με τον πελάτη και θα παρακολουθήσουν την αντίδρασή του.

Οι συγκεκριμένοι διάλογοι αποτελούν μέρος των στοιχείων που έχουν δημοσιοποιηθεί στο πλαίσιο της υπόθεσης. Η αξιολόγηση του υλικού και η διαπίστωση τυχόν ποινικών ευθυνών ανήκουν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ οι αναφορές της δικογραφίας δεν συνιστούν από μόνες τους απόδειξη ενοχής για τους κατηγορουμένους.

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Δημοφιλείς Ειδήσεις