Breaking news

ΗΠΑ: Ξεκινά από σήμερα η εφαρμογή νέων δασμών 10% σε προϊόντα εισαγωγής
A

Αποφασισμένος να επιλύσει το θέμα της Γροιλανδίας εμφανίζεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας ότι αυτό θα γίνει «με τον εύκολο ή τον δύσκολο τρόπο».

«Θα ήθελα να κάνουμε μια συμφωνία, ξέρετε, με τον εύκολο τρόπο. Αλλά αν δεν το κάνουμε με τον εύκολο τρόπο, θα το κάνουμε με τον δύσκολο τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνάντησης στον Λευκό Οίκο με στελέχη πετρελαϊκών εταιρειών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τονίζει πως ο έλεγχος του νησιού, το οποίο διαθέτει πλούσιο ορυκτό πλούτο, είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, λόγω της αυξημένης στρατιωτικής παρουσίας της Ρωσίας και της Κίνας στην περιοχή της Αρκτικής.

«Αν δεν πάρουμε τη Γροιλανδία, θα έχετε τη Ρωσία ή την Κίνα ως γείτονές σας. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο υπουργός Εξωτερικών της Γροιλανδίας ανέφερε ότι η κυβέρνηση της χώρας θα πρέπει να «αναλάβει την πρωτοβουλία» στις προγραμματισμένες συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να απειλούν  να καταλάβουν την αυτόνομη δανική επικράτεια.

«Όσον αφορά τη Γροιλανδία, η Γροιλανδία θα πρέπει να είναι αυτή που αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και να συνομιλεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε η Βίβιαν Μότσφελντ, σύμφωνα με τον δανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα DR.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις