Breaking news

Τέμπη
A

Ο ΕΟΠΥΥ προβλέπει αποζημίωση 100% για υπηρεσίες και ιατροτεχνολογικά προϊόντα που δεν είναι δυνατόν να συνταγογραφηθούν ηλεκτρονικά, στο πλαίσιο της αποκατάστασης των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού, «οι πολίτες, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί ως τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023 και έχουν πραγματοποιήσει ή πρόκειται να πραγματοποιήσουν δαπάνες για παροχές υγείας και ιατροτεχνολογικά προϊόντα, οι οποίες δεν δύνανται να συνταγογραφηθούν ηλεκτρονικά και να εκτελεστούν σε συμβεβλημένο πάροχο, είτε μέσω των γνωματεύσεων παροχών του ΕΚΠΥ του Ε.Ο.Υ.Υ. είτε μέσω της ΗΔΥΚΑ, δύνανται να αποζημιωθούν σε ποσοστό 100%, κατόπιν υποβολής ατομικού αιτήματος».

Η καταβολή της αποζημίωσης

Η αποζημίωση θα καταβάλλεται μετά την υποβολή ατομικού αιτήματος από τους δικαιούχους, συνοδευόμενου από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως ιατρική γνωμάτευση και απόδειξη ή τιμολόγιο αγοράς. Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις (ΠΕ.ΔΙ.) του ΕΟΠΥΥ.

Η διαδικασία υποβολής μπορεί να γίνει είτε με φυσική παρουσία στις ΠΕ.ΔΙ. είτε ηλεκτρονικά μέσω του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ).

Ο έλεγχος των εγγράφων και η έκδοση της σχετικής απόφασης αποζημίωσης θα πραγματοποιούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις