CLOSE

Breaking news

Market Pass: Εκπνέει η προθεσμία αιτήσεων για τις πληρωμές της 29ης Σεπτεμβρίου
A

Λήγει σήμερα, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου η προθεσμία των αιτήσεων για την καταβολή των επιδόματος τροφίμων Market Pass, για τους παλαιούς δικαιούχους που θέλουν να δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους από τις 29 Σεπτεμβρίου και θέλουν να αλλάξουν τον τρόπο χορήγησης του ή να μεταβάλουν τον αριθμό IBAN του τραπεζικού λογαριασμού τους.

Όσοι έχουν κάνει αιτήσεις θα πληρωθούν την ερχόμενη Παρασκευή υπό την προϋπόθεση έχει εκκαθαριστεί η φορολογική δήλωση τους. Για τους νέους δικαιούχους η πλατφόρμα για την αίτηση θα είναι ανοιχτή μέχρι την Τρίτη 31 Οκτωβρίου και η πληρωμή τους θα πάει για τις 5 Νοεμβρίου 2023.

Το ύψος της ενίσχυσης παραμένει στα 22 ευρώ/μήνα για μονομελές νοικοκυριό, συν 10 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος, με το μέγιστο ποσό να φτάνει στα 100 ευρώ το μήνα. Δηλαδή σε τριμηνιαία βάση ανέχεται από 66 έως 300 ευρώ, ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού, ενώ η πληρωμή αφορά τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Διαβάστε ακόμη: Market Pass: Πλήρης οδηγός μέσα από 12 ερωτήσεις και απαντήσεις

Συνεχίζεται το Market Pass για πληγέντες πυρκαγιών και πλημμυρών 

Οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από πλημμύρες και πυρκαγιές θα συνεχίσουν να παίρνουν Market Pass για το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου και, μάλιστα, αναμένεται να το λάβουν διπλάσιο.

Δικαιούχοι καθίστανται αυτομάτως 280.000 νοικοκυριά που το λαμβάνουν και σήμερα (με τα ίδια εισοδηματικά κριτήρια) στις πληγείσες περιοχές. Δηλαδή σε ολόκληρη την Περιφέρεια Θεσσαλίας και Έβρου, αλλά επίσης και στις περιοχές που κηρύχτηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τις πλημμύρες σε Βοιωτία και Φθιώτιδα. Θα μοιραστούν 35 εκατομμύρια ευρώ ή, αναλογικά, από 125 ευρώ η κάθε οικογένεια.

Όσοι επιλέξουν να πληρωθούν μέσω προπληρωμένης κάρτας θα λάβουν από 88 ευρώ για τους δύο αυτούς μήνες (αντί 44 ευρώ που ίσχυε ως τώρα), μέχρι και 400 ευρώ (αντί 200) οι πολυμελείς οικογένειες. Αν προτιμήσουν να εισπράξουν το επίδομα στον τραπεζικό τους λογαριασμό, η επιδότηση μειώνεται κατά 20% και κυμαίνεται από 71 έως 360 ευρώ ανά περίπτωση.

Οι πολίτες που θα υποβάλλουν αίτηση αλλά και αυτοί που έχουν ήδη υποβάλλει, ακολουθώντας τα βήματα που προβλέπει η διαδικασία και επιθυμούν να πιστωθούν τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό τους, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν τέσσερα στάδια στην κατάσταση του πίνακα πληρωμών.

  • ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: Η συγκεκριμένη πληρωμή θα αποσταλεί στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα προς πραγματοποίηση κατά την εκτιμώμενη ημερομηνία εκτέλεσης.
  • ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΗ – ΣΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: Η συγκεκριμένη πληρωμή έχει αποσταλεί στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και η επεξεργασία της μπορεί να διαρκέσει έως 10 εργάσιμες ημέρες.
  • ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ: Η συγκεκριμένη πληρωμή έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς.
  • ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑ: Δεν κατέστη δυνατή η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης πληρωμής. Για την απόρριψη ο δικαιούχος λαμβάνει ενημέρωση μέσω e-mail. Μετά τις 15/3/2023 και μέχρι τις 2/5/2023 ο δικαιούχος μπορεί να τροποποιήσει στοιχεία που σχετίζονται με τον τρόπο πληρωμής που επέλεξε (ΙΒΑΝ ή/και χρηματοπιστωτικό ίδρυμα), δεν μπορεί όμως να αναιρέσει την αρχική του επιλογή μεταξύ άυλης ψηφιακής κάρτας και τραπεζικής κατάθεσης.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Όσοι δικαιούχοι θα χρειαστεί να κάνουν αίτηση για το Market Pass, θα πρέπει να εισέρχονται στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς σας κωδικούς για το TAXISNet.

Μετά την είσοδο στην εφαρμογή, οι δικαιούχοι συμπληρώνουν και επιβεβαιώνει τα στοιχεία επικοινωνίας τους, δηλαδή τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου και τη διεύθυνση e-mail.

Έπειτα, επιλέγουν τον τρόπο πίστωσης, δηλαδή είτε την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας είτε την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, καθώς και το πιστωτικό ίδρυμα με το οποίο επιθυμεί να συνεργαστεί.

Εάν επιλέξετε τα μετρητά στην τράπεζα, τότε θα πρέπει να έχετε διαθέσιμο το IBAN ενεργού τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο είστε τουλάχιστον συνδικαιούχος.

Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα επιβεβαιώσει τα στοιχεία επικοινωνίας – στο κινητό τηλέφωνο θα λάβετε έναν κωδικό με SMS, ενώ στο e-mail θα λάβετε ένα μήνυμα με ενεργό link.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις