Μπορεί να έκλεισαν οι αιτήσεις, ωστόσο, δεν έχει ακόμα συμπληρωθεί ο αριθμός των 80.000 εργαζόμενων που παρακολούθησαν το σεμινάριο για τη συμπερίληψη προκειμένου να λάβουν επίδομα 100 ευρώ.
Θυμίζουμε ότι το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) πραγματοποιούν τρίωρη εξ αποστάσεως επιμόρφωση για εργαζόμενους η οποία αφορά την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων σε θέματα διαφορετικότητας και καταπολέμησης των διακρίσεων στο χώρο εργασίας.
Οι πρώτοι 80.000 εργαζόμενοι που θα παρακολουθήσουν την επιμόρφωση θα λάβουν πιστοποίηση και εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 100 ευρώ.
Από τη στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά προβλήματα στη διαδικασία των εγγραφών. Ωστόσο, λίγο αφότου οι επιβεβαιωμένες εγγραφές ξεπέρασαν τις 96.000, η πλατφόρμα έκλεισε για νέες αιτήσεις, προκειμένου όσοι έχουν κατάφεραν να εγγραφούν να μπορέσουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο χωρίς τα προβλήματα που υπήρχαν τις προηγούμενες ημέρες από την υπερφόρτωση των πόρων του συστήματος.
Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι 80.000 πιστοποιήσεις
Εάν έχετε κάνει την εγγραφή σας στην πλατφόρμα inclusion.apps.gov.gr θα πρέπει να σπεύσετε να ολοκληρώσετε την επιμόρφωση προκειμένου να είστε μέσα στους πρώτους 80.000 εργαζόμενους που θα λάβουν το επίδομα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Proson.gr, μέχρι σήμερα το πρωί απέμεναν 5.896 πιστοποιήσεις μέχρι να συμπληρωθεί το όριο των 80.000.
Σημειώνεται ότι μόνο οι πρώτοι 80.000 εγγεγραμμένοι χρήστες που ολοκληρώσουν το εκπαιδευτικό υλικό και πετύχουν την τελική αξιολόγηση θα λάβουν το πιστοποιητικό και την αποζημίωση συμμετοχής.
Πότε θα πληρωθεί το επίδομα
Σύμφωνα με πληροφορίες του Proson.gr το επίδομα των 100 ευρώ πρόκειται να πιστωθεί, στον τραπεζικό λογαριασμό που δήλωσαν οι εργαζόμενοι κατά την αίτηση τους, τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο αναμένει να συμπληρωθεί το όριο των 80.000 πιστοποιητικών, προκειμένου να δώσει την εντολή για την πληρωμή όσων τα κατάφεραν.
Σημειώνεται ότι εφόσον συνεχίζουν να υπάρχουν διαθέσιμα πιστοποιητικά, το σύστημα εγγραφών θα ενεργοποιηθεί εκ νέου.