Breaking news

τράπεζα Πειραιώς
A

Γενική απεργία έχει προκηρύξει για σήμερα, Τρίτη 21 Ιουνίου 2022, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς (ΣΕΤΠ). Στην γενική απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς προχωρούν σε γενική απεργία για τη διαπραγμάτευση της νέας Επιχειρησιακής τους Σύμβασης.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΣΕΤΠ, μετά και από την τρίτη συνάντηση για τη διαπραγμάτευση της Σύμβασης, «το χάσμα των θέσεων ανάμεσα στη Διοίκηση και τους εργαζόμενους παραμένει αγεφύρωτο»

Παράλληλα, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, συμμετέχει στην απεργία καθώς όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του, «το προσωπικό της Τράπεζας μειώνεται, τα οργανογράμματα αλλάζουν αιφνιδιαστικά, το Δίκτυο συρρικνώνεται μαζί και οι θέσεις ευθύνης όπως και η προοπτική εξέλιξης για τους εργαζόμενους».

Οι εργαζόμενοι των δύο τραπεζών θέλουν να προχωρήσουν σε νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση που διασφαλίζει την εργασία τους και αντανακλά στις ανάγκες τους σε μία εποχή ανατιμήσεων και πληθωρισμού.

Παράλληλα, θέλουν να κατοχυρώσουν την διατήρηση του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας, πέρα από την όποια φημολογούμενη αναστολή λόγω προεκλογικής περιόδου. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΠΤ, το νέο business plan του Ομίλου, «εκπαραθυρώνει» στο σχεδιασμό του, τον έναν στους τρείς εργαζόμενους.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς

Διανύουμε μία εποχή έντονων εργασιακών ανατροπών προς το χειρότερο, είτε με αποφάσεις της Διοίκησης της Τράπεζας, είτε με εργασιακούς Νόμους, που και τα δύο βάλουν στον πυρήνα της εργασιακής μας ζωής.

Τα αιτήματά μας είναι δίκαια, είναι εφικτά, είναι αναγκαία!

  • Απεργούμε για:
  • Επιχειρησιακή Σύμβαση που διασφαλίζει την εργασία μας.
  • Επιχειρησιακή Σύμβαση που αντανακλά στις ανάγκες της εργασίας μας και μιας εποχής ανατιμήσεων και πληθωρισμού.
  • Να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στο business plan που εκπαραθυρώνει στο σχεδιασμό του, τον έναν στους τρείς εργαζόμενους.
  • Την διατήρηση του δικτύου καταστημάτων, πέρα από όποια φημολογούμενη αναστολή λόγω προεκλογικής περιόδου.
  • Τις απαράδεκτες πρακτικές πιέσεων και εκφοβισμού (στοχοποιημένοι συνάδελφοι με αδιαφανή κριτήρια, συνάδελφοι με «ημερομηνία λήξης» στα πενήντα και κάτι, συνάδελφοι που βρέθηκαν να εργάζονται μακριά από τις οικογένειές τους).

Συνάδελφοι,

Σε αυτό τον αγώνα, ο κάθε εργαζόμενος και οι Σύλλογοι, πρέπει να είμαστε μαζί, πέρα από κοντόφθαλμες φιλοδοξίες και παραπλανητικούς λαϊκισμούς.

Απεργούμε και καλούμε: Κάθε εργαζόμενο χωριστά και όλους τους Συλλόγους να στηρίξουν τον αγώνα μας αυτό.

Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της απεργίας 21 Ιουνίου, έξω από το κτίριο της Διοίκησης, Αμερικής 4, στις 11.00 π.μ.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας

Το κύμα ακρίβειας σε αγαθά και καύσιμα εξανεμίζει το διαθέσιμο εισόδημα.

Το προσωπικό της Τράπεζας μειώνεται, τα οργανογράμματα αλλάζουν αιφνιδιαστικά, το Δίκτυο συρρικνώνεται μαζί και οι θέσεις ευθύνης όπως και η προοπτική εξέλιξης για τους εργαζόμενους.

Οι αλόγιστοι στόχοι μαζί και η υπερβολική πίεση για την επίτευξη τους έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Το ωράριο παραβιάζεται συστηματικά, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην προσωπική και οικογενειακή ζωή των εργαζομένων.

Οι αναξιοκρατικές προσλήψεις και τοποθετήσεις ειδικών συνεργατών σε θέσεις ευθύνης με αδιαφανείς διαδικασίες και προκλητικούς μισθούς και παροχές, απαξιώνουν το ικανότατο στελεχιακό δυναμικό της Εθνικής που έβαλε «πλάτη» και κράτησε όρθια την Τράπεζα σε δύσκολους καιρούς.

Το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. πλήττεται από τη διαρκή μείωση του προσωπικού στην Τράπεζα.

Σε αυτό το περιβάλλον, οι απαντήσεις της Διοίκησης στο πλαίσιο αιτημάτων του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. για τη νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση απέχουν πολύ από το να είναι «ρεαλιστικές». Αντιθέτως οι προτάσεις αυτές προκαλούν τους εργαζόμενους, γεγονός που το διαπιστώνουμε κάθε μέρα στις περιοδείες μας σε όλους τους χώρους εργασίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους:

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ

Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων, για μία Επιχειρησιακή Σύμβαση αντάξια των αναγκών και των προσδοκιών των εργαζομένων. Αντάξια των προσπαθειών τους και της συμβολής τους στην ανάπτυξη και στη θετική πορεία της Εθνικής Τράπεζας.

Ήρθε η ώρα η Διοίκηση να μετατρέψει τα «όμορφα» λόγια και τα «ευχαριστώ» των ανακοινώσεων και των e-mails της σε πράξεις και έμπρακτη στήριξη των εργαζόμενων μέσω της Επιχειρησιακής Σύμβασης.

Κανείς δεν μπορεί να «παίζει» με τις ζωές μας!

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ! – ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΛΕΡΓΑΖΕΤΑΙ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ-ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ-ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ!

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ       

(π.χ. ειδικοί συνεργάτες από Συνεταιριστικές, Ι.Κ.Υ., τέκνα θανόντων, internship, i-work,Εθνική Ασφαλιστική,  κτλ.)

ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις