Breaking news

Εκπαιδευτικοί
A

Με αγωνία αναμένουν χιλιάδες νέοι εκπαιδευτικοί αλλά και αναπληρωτές, που έχουν μείνει στον «πάγο» την τελευταία τριετία, το άνοιγμα των πινάκων γενικής παιδείας, βάσει των οποίων θα καθοριστούν οι αναπληρωτές στα σχολεία όλης της χωράς την επόμενη σχολική χρονιά. Το καλό νέο είναι ότι το ΑΣΕΠ και το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζουν πολύ σύντομα να βάλουν «τέλος» στην αγωνία αυτή και να «ανοίξουν» ξανά τους πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, το ΑΣΕΠ σχεδιάζει να στείλει τις δύο προκηρύξεις των εκπαιδευτικών προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο έως την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου. Έχουμε γράψει και σε παλαιότερα άρθρα πως οι προκηρύξεις των εκπαιδευτικών θα έχουν αριθμό 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023 και θα αφορούν δασκάλους και καθηγητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες proson και το χρονοδιάγραμμα του ΑΣΕΠ, οι δύο σχετικές προκηρύξεις αναμένεται να πάρουν ΦΕΚ το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια, περίπου στα τέλη του ίδιου μήνα, θα τρέξουν οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών στο ΑΣΕΠ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών αναμένεται να «τρέξουν» από τα τέλη Φεβρουαρίου έως τα μέσα Μαρτίου.

Υπενθυμίζουμε ότι στόχος του ΑΣΕΠ, είναι να εκδώσει τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, ώστε να προλάβει στη συνέχεια το υπουργείο Παιδείας να τοποθετήσει στα σχολεία τους αναπληρωτές. Πηγές του ΑΣΕΠ τονίζουν ότι ο στόχος αυτός είναι εφικτός, ωστόσο οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ίσως χρειαστεί να μεταθέσουν την έκδοση των πινάκων για λίγο αργότερα.

Αυτό θα συμβεί διότι, βάσει νόμου, απαγορεύεται κατά τη διαδικασία των εκλογών η δημοσίευση αποτελεσμάτων για προσλήψεις στο δημόσιο. Το καλό νέο ωστόσο είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του proson, η νομοθεσία επιτρέπει στην Αρχή όλο αυτό το «παγωμένο» διάστημα να επεξεργάζεται δεδομένα, ώστε να έχει έτοιμους τους πίνακες και να τους δημοσιεύσει μόλις σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση.

Πώς θα κάνετε αίτηση είτε είστε νέος αναπληρωτής ή «παλιός»

Για να ενταχθείτε στους Πίνακες εκπαιδευτικών και να διεκδικήστε πρόσληψη θα πρέπει να δημιουργήσετε ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΟΠΣΥΔ ή να τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΕΤΕ.

Τι μοριοδοτείται

Σύμφωνα με πηγές του proson.gr, η προκήρυξη θα μοριοδοτεί τους εκπαιδευτικούς, ως εξής:

Τίτλοι σπουδών

Βαθμός βασικού τίτλου σπουδών Βαθμός × 2,5
Δεύτερο πτυχίο ΑΕΙ 7 μονάδες
Διδακτορικό δίπλωμα 40 μονάδες
Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους 20μοναδες
Δεύτερος Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους 8 μονάδες

Γνώση ξένης γλώσσας

Άριστη γνώση ξένης γλώσσας 7 μονάδες
Πολύ καλή γνώση ξένης γλώσσας 5μονάδες
Καλή γνώση ξένης γλώσσας 3μονάδες

Άλλα ακαδημαϊκά προσόντα

Πιστοποιημένη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή Α΄ επιπέδου (ενότητες Επεξεργασία Κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα και Υπηρεσίες Διαδικτύου) 4 μονάδες
Επιμόρφωση Α.Ε.Ι. ή άλλου φορέα του δημόσιου τομέα που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, διάρκειας τουλάχιστον 300 ωρών, που πραγματοποιήθηκε σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 7 μηνών 2 μονάδες

Εκπαιδευτική προϋπηρεσία 

Εκπαιδευτική προϋπηρεσία έως και 120 μήνες. Μία μονάδα ανά μήνα και έως 120 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο

Κοινωνικά κριτήρια

Αριθμός τέκνων 3 μονάδες για κάθε ανήλικο τέκνο
Αναπηρία 50% και άνω του υποψηφίου ή συζύγου, εφόσον ο έγγαμος βίος έχει διαρκέσει τουλάχιστον 4 έτη, ή τέκνου Το γινόμενο των μονάδων το οποίο προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του ποσοστού αναπηρίας με συντελεστή 0,4 της μονάδας.

Οι πιστοποιήσεις που δίνουν εύκολα μόρια

Δύο από τα πρόσθετα προσόντα που μοριοδοτούν τους εκπαιδευτικούς στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ είναι:

  1. H Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας δίνει 7 μόρια
  2. H Πιστοποίηση χειρισμού Η/Υ 4 μόρια

Δείτε πώς μπορείτε από τώρα να λάβετε πολύ εύκολα αυτές τις δύο πιστοποιήσεις ώστε να είστε έτοιμοι όταν θα ανοίξουν οι νέοι πίνακες γενικής παιδείας ΑΣΕΠ:

Μοριοδότηση με Εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών εύκολα και ευέλικτα από το σπίτι με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Μόνο 111 ευρώ) 

Λάβετε το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ της Πιστοποίησης Υπολογιστών ELIC εύκολα και ευέλικτα  (Μόνο 100 ευρώ)

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις