Breaking news

ΑΣΕΠ Τυπογραφείο
A

Ανακοινώθηκε και επίσημα η ημερομηνία διεξαγωγής του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού και οι υποψήφιοι εντατικοποιούν το διάβασμα τους για να είναι σωστά προετοιμασμένοι έως και το Σάββατο 4 Μαρτίου. Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε μία μόνο ημέρα. Οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν σε δύο μόνο μαθήματα, με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών, στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν γραπτώς και οι απαντήσεις θα δοθούν σε ειδικά απαντητικά φύλλα.

Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθούν οι γραπτές εξετάσεις, το ΑΣΕΠ θα «ανάψει τις μηχανές» ώστε να διορθώσει όσο των δυνατών γρηγορότερα τα γραπτά των διαγωνιζομένων. Αν και ο αριθμός των υποψηφίων που έχει δηλώσει συμμετοχή είναι τεράστιος (συνολικά 108.229 υποψήφιοι), η όλη διαδικασία δεν αναμένεται να πάρει πολύ χρόνο, καθώς ο έλεγχος των απαντήσεων γίνεται μηχανογραφημένα. 

Ακολουθήστε τη νέα σελίδα μας στο Twitter για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα εργασιακά νέα!

Ωστόσο, το ενδεχόμενο των εκλογών είναι πολύ πιθανό να φέρει μεγάλες καθυστερήσεις στην όλη διαδικασία. 

Τι θα συμβεί όταν προκηρυχθούν εκλογές

Από τη στιγμή που θα προκηρυχθούν οι βουλευτικές εκλογές και θα διαλυθεί η Βουλή θα σταματήσει αυτόματα και κάθε διαδικασία πρόσληψης σε όλο το δημόσιο τομέα. Η νομοθετική αυτή ρύθμιση έρχεται από παλαιότερες εποχές που δεν υπήρχε ΑΣΕΠ και στόχο είχε να βάλει «φρένο» στα προεκλογικά «ρουσφέτια». Ωστόσο, η ρύθμιση είναι τόσο «σκληρή» που απαγορεύει ακόμα και την δημοσίευση των αποτελεσμάτων για τους διαγωνισμούς του δημοσίου. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το ΑΣΕΠ θα απαγορεύεται να ανακοινώσει τις βαθμολογίες των υποψηφίων όσο «τρέχουν» οι διαδικασίες των εκλογών. Το καλό νέο είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του proson, η νομοθεσία επιτρέπει στην Αρχή όλο αυτό το «παγωμένο» διάστημα να επεξεργάζεται δεδομένα και να διορθώνει γραπτά. Έτσι, το ΑΣΕΠ θα μπορεί να έχει έτοιμες τις βαθμολογίες των υποψηφίων και να τις ανακοινώσει μόλις σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση.

Αν και ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως το χρονοδιάγραμμα των εκλογών, είναι πολύ πιθανό η όλη διαδικασία να τελειώσει μέσα στο καλοκαίρι του 2023. Εάν μέχρι εκείνη τη στιγμή το ΑΣΕΠ έχει έτοιμες τις βαθμολογίες και τους πίνακες κατάταξης των υποψηφίων, είναι, επίσης πολύ πιθανό, να τηρηθεί και το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών που ήθελε τις πρώτες προσλήψεις να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο του ίδιου έτους. 

Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις 

Οι επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού θα μπουν, βάσει της συνολικής τους βαθμολογίας και κατά φθίνουσα σειρά, σε πίνακες κατάταξης ανά κατηγορία και κλάδο ή ειδικότητα. Σε αυτό το σημείο, και αφού το ΑΣΕΠ εκδώσει τους οριστικούς πίνακες κατάταξης, θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού.

Στη συνέχεια, οι επιτυχόντες του πρώτου σταδίου δύναται να συμμετάσχουν, στο δεύτερο στάδιο, δηλαδή σε προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων αντίστοιχων κλάδων ή ειδικοτήτων που θα εκδίδουν οι διάφοροι φορείς του δημοσίου. Στο δεύτερο στάδιο, οι προκηρύξεις θα εκδίδονται από δήμους, υπουργεία, περιφέρειες, οργανισμούς, ΔΕΚΟ, ΝΠΔΔ, κλπ.

Ποια είναι η ύλη του διαγωνισμού

Υπενθυμίζουμε ότι o πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός θα περιλαμβάνει μόνο δύο ενότητες που θα χωρίζονται σε εξέταση γνώσεων και σε δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας.

Συγκεκριμένα, ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός περιλαμβάνει τα εξής 2 μαθήματα/δοκιμασίες:

  1. Εξέταση γνώσεων που αφορά στην αξιολόγηση γνώσεων γενικού περιεχομένου, που κρίνεται απαραίτητο ή χρήσιμο να έχουν οι υποψήφιοι για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.
  2. Δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας όπου θα περιλαμβάνει τρία είδη ερωτήσεων:
    - Ερωτήσεις Αριθμητικού Συλλογισμού
    - Ερωτήσεις Λεκτικού Συλλογισμού
    - Ερωτήσεις Αξιολόγησης Υποθετικών Καταστάσεων

Μάλιστα, για την διευκόλυνση των υποψηφίων, το ΑΣΕΠ δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες εμπλουτισμένες οδηγίες και παραδείγματα από τη θεματολογία του διαγωνισμού. Τα παραδείγματα αυτά έχουν δημιουργήσει στους υποψηφίους αρκετά ερωτήματα, αφού δεν θυμίζουν σε κάτι τα «κλασικά» ερωτήματα των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ. 

Μέσα σε ένα μήνα ασύγχρονα και εξ αποστάσεως θα είστε έτοιμοι για να "κλειδώσετε" διορισμό και να γράψετε υψηλό σκορ στο Διαγωνισμό

Ο κορυφαίος οργανισμός προετοιμασίας ενηλίκων στην Ελλάδα προσφέρει το εξ αποστάσεως και ασύγχρονο πρόγραμμα προετοιμασίας μαζί με 1.000 ερωτήσεις, βιντεοσκοπημένα μαθήματα, σενάρια εργασιακής αποτελεσματικότητας και σημειώσεις καθηγητών πάνω και στις 17 ενότητες της ύλης!

Το πρόγραμμα είναι συγκροτημένο με τέτοιο τρόπο που σε ένα μήνα θα μπορείτε να γράψετε υψηλό σκορ  ώστε να κλειδώσετε διορισμό

Με μόνο 200 ευρώ παίρνετε όλη την ύλη και την προετοιμασία που τελεί υπό τον εποπτεία ομ. καθηγητή δημόσιου Πανεπιστημίου

Η ταχύρρυθμη ασύγχρονη προετοιμασία του golearn είναι η μόνη στην Ελλάδα που τελεί υπό την εποπτεία ομ. καθηγητή δημόσιου Πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα έχει την υπογραφή του ομ. καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστου Παναγιωτακόπουλου.

Πάνω από 40.000 ενήλικες προετοιμάζονται και μοριοδοτούνται κάθε χρόνο από το goLearn για διορισμούς, προσλήψεις, διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και πίνακες

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΔΩ ΕΩΣ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΕ ΜΟΝΟ 200 ΕΥΡΩ

ΓΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις