Breaking news

kleista sxoleia
A

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Πέμπτη τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε περιοχές που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ακόμα προβλήματα από την κακοκαιρία, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη μετά από νεότερη διαβούλευση του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με στελέχη της Περιφέρειας, τους δημάρχους και τους μετεωρολόγους Κ. Λαγουβάρδο και Θ. Καλύβα.

Επιπλέον, σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής του Βόρειου Τομέα, της Δυτικής, κ.ά., μετά τις εκτιμήσεις των δημάρχων και λόγω χαμηλών θερμοκρασιών, συμφωνήθηκε οι εκπαιδευτικοί να είναι κανονικά στα σχολεία και η προσέλευση των μαθητών να είναι μέχρι τις 9 το πρωί. Η απόφαση ελήφθη μετά και από σχετική εισήγηση του περιφερειάρχη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι γονείς.

Στο πλαίσιο αυτό ο περιφερειάρχης απευθύνει έκκληση προς τους διευθυντές των σχολείων, να έχουν μεριμνήσει για την έγκαιρη θέρμανση των σχολικών αιθουσών.

Για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών και τις ώρες προσέλευσης, θα προβούν σε ανακοινώσεις οι δήμοι οι οποίοι είναι και αρμόδιοι.

Τα δημόσια και ιδιωτικά υπερτοπικά σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, μουσικά, καλλιτεχνικά, πειραματικά, εσπερινά, ειδικά σχολεία κ.α.)., θα είναι ανοιχτά, εκτός αν υπάρξει αντίθετη απόφαση από τους διευθυντές τους.

«Με εξαίρεση ορισμένους δήμους που εξακολουθούν να έχουν προβλήματα, τα υπόλοιπα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά», επισημαίνει ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας: «Στα σχολεία που συμφωνήθηκε να ανοίξουν αργότερα, λόγω παγετού και χαμηλών θερμοκρασιών, ζητήσαμε να μπορεί να γίνει η προσέλευση των μαθητών μέχρι τις 9. Μέχρι εκείνη την ώρα, οι διευθυντές και οι υπεύθυνοι των σχολείων χρειάζεται να έχουν μεριμνήσει για να έχουν θερμανθεί οι αίθουσες. Τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία υπερτοπικού χαρακτήρα, θα παραμείνουν ανοιχτά, εκτός αν αποφασιστεί μετά από αξιολόγηση των δεδομένων, διαφορετικά από τους διευθυντές τους. Απόλυτη προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια των μαθητών, των γονέων τους και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, οι αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας, Οικονομικών και Παιδείας και το σύνολο των στελεχών μας βρίσκονται συνεχώς σε κινητοποίηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια ζητήματα προκύπτουν». 

Ειδικότερα τα σχολεία που δεν θα πραγματοποιήσουν δια ζώσης μαθήματα λόγω καιρικών συνθηκών, είναι στους δήμους: Ωρωπού, Διονύσου, Μαραθώνα, Κηφισιάς, Πεντέλης, Μάνδρας-Ειδυλλίας

Στον δήμο Αχαρνών θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία, με ώρα προσέλευσης μέχρι τις 9 το πρωί, εκτός από τα παρακάτω που θα μείνουν κλειστά:

    
1. Σχολεία Αχαρνών:

 • Νηπιαγωγεία: 24ο, 28ο, 29ο, 30ο, 31ο
 • Δημοτικά Σχολεία: 11ο, 19ο, 21ο, 24ο (συμπεριλαμβάνεται και το 35ο νηπιαγωγείο που συστεγάζεται) 26ο, 27ο, 29ο, 30ο
 • Γυμνάσια - Λύκεια: 12ο Γυμνάσιο, 6ο Γενικό Λύκειο

    
2. Σχολεία Βαρυμπόπης:  

 • Νηπιαγωγείο - Δημοτικό Σχολείο

3. Σχολεία Θρακομακεδόνων

 • Νηπιαγωγεία: 1ο, 2ο, 3ο
 • Δημοτικά Σχολεία: 1ο, 2ο  
 • Γυμνάσιο - Γενικό Λύκειο

Στον δήμο Φυλής θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία εκτός από τα παρακάτω που θα μείνουν κλειστά:  
Περιοχή Χασιά Πανόραμα, 5ο Δημοτικό και 5ο Νηπιαγωγείο.

Ανοιχτά με ώρες προσέλευσης μέχρι τις 9 π.μ. θα είναι τα σχολεία στους παρακάτω δήμους:

Βόρειου Τομέα

 • Αμαρουσίου
 • Βριλησσίων 
 • Ηρακλείου 
 • Λυκόβρυσης - Πεύκης
 • Μεταμορφώσεως 
 • Αγίας Παρασκευής
 • Παπάγου-Χολαργού
 • Φιλοθέης-Ψυχικού 

    
Π. Ε. Νήσων

 • Κυθήρων
 • Σαλαμίνας

    
Π. Ε. Ανατολικής Αττικής

 • Παλλήνης
 • Ραφήνας -Πικερμίου
 • Σπάτων -Αρτέμιδος
 • Λαυρεωτικής
 • Σαρωνικού
 • Κρωπίας
 • Μαρκοπούλου
 • Παιανίας

    
Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών: Όλα ανοιχτά εκτός από τα σχολεία στους δήμους Βύρωνα και Ηλιούπολης που θα ανοίξουν μέχρι τις 9 το πρωί.

Κλειστά σχολεία και σε άλλες περιοχές

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στην Εύβοια και αύριο Πέμπτη, καθώς η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» συνεχίζεται και προκαλεί προβλήματα στις μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλους τους δήμους αλλά και στη Σκύρο.

Πρώτος ο δήμος Καρύστου ανακοίνωσε επίσημα ότι όλες οι σχολικές μονάδες θα είναι κλειστές αύριο, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι δήμοι.

Κλειστά θα είναι και αύριο Πέμπτη όλα τα σχολεία στη Στυλίδα. Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα: «Με απόφαση της Δημάρχου Στυλίδας, κ. Βιργινίας Στεργίου, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Στυλίδας -και της Δ.Ε. Στυλίδας- για αύριο Πέμπτη 09-02-2023, λόγω των έκτακτων συνθηκών (χιονόπτωση, ισχυρός παγετός) που επικρατούν στην περιοχή».

Το ίδιο και στα Καμένα Βούρλα. «Κλειστά θα παραμείνουν, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις και παγετός), τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καμένων Βούρλων την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, για την ασφάλεια των μαθητών» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Με απόφαση του Δημάρχου Λοκρών, Αθανάσιου Ζεκεντέ, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΔΑΠ, το Δημοτικό Ωδείο Αταλάντης και οι Δημοτικές Φιλαρμονικές του Δήμου Λοκρών, δε θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Με απόφαση της Δημάρχου Αμφίκλειας - Ελάτειας Αθανασίας Στιβακτή, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, για την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023: Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παιδικών Σταθμών και ΚΔΑΠ Κοινότητας Αμφίκλειας. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Την λειτουργία από τις 10 το πρωί, των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παιδικών Σταθμών των Κοινοτήτων Κάτω Τιθορέας και Ελάτειας. Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.Α.Π.) Κάτω Τιθορέας και Ελάτειας θα λειτουργήσουν κανονικά.

Υπενθυμίζεται πως τα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν αύριο Τρίτη δια ζώσης, θα πραγματοποιηθούν μαθήματα με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Και την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου, σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου Αμαρίου Παντελή Μουρτζανού, για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που συνεχίζουν να επικρατούν στην περιοχή. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στον Δήμο Ανωγείων.

Παρότι σε ορεινούς και ημιορεινούς δήμους στο νομό Ρεθύμνου είναι αναγκαία η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω του χιονιού, δε υπάρχει πρόβλημα στην μετακίνηση των κατοίκων, καθώς η Πολιτική Προστασία και η τοπική αυτοδιοίκηση έχουν διατηρήσει το οδικό δίκτυο ανοικτό. Η χιονόπτωση σε Ανώγεια και ορεινό Μυλοπόταμο συνεχίζεται ανά διαστήματα, με το ύψος του χιονιού αυτή την ώρα να είναι εντός των ορεινών οικισμών στα 50 εκατοστά. Σύμφωνα με την ΕΜΥ η θερμοκρασία από αύριο Πέμπτη θα είναι ανοδική, όμως λόγω του ψύχους παραμένουν σημεία στο οδικό δίκτυο με παγετό και ως εκ τούτου οι αρμόδιοι ζητούν από τους οδηγούς και τους πεζούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις