Breaking news

Σχολείο
A

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, τα σχολεία σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ο λόγος για το κλείσιμο των σχολείων είναι κυρίως η επέλαση της κακοκαιρίας και οι ζημιές που αυτή έχει προκαλέσει. 

Παράλληλα, το πρώτο κουδούνι θα καθυστερήσει να χτυπήσει σε άλλα σχολεία, λόγω διάφορων εθίμων ή και διαμαρτυρίας των γονέων και των μαθητών. 

Αναλυτικά:

Ζάκυνθος

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα 8 Ιανουαρίου όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Ζακύνθου, καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί με απόφαση του Δημάρχου Ζακύνθου κ. Γεωργίου Στασινόπουλου.

Η αναστολή λειτουργίας τους αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο νησί  τα τελευταία 24ωρα, προκειμένου οι σχολικές μονάδες στο σύνολο τους να ελεγχθούν για τυχόν φθορές.

Καστοριά

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στους τρεις Δήμους στην Καστοριά σήμερα Δευτέρα 8 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1879/05-01-2024 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και των τριών Δήμων, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2024, λόγω της παρέλασης του Καστοριανού Καρναβαλιού.

Κλειστοί θα είναι και οι Δημοτικοί Βρεφικοί & Παιδικοί Σταθμοί και το ΚΔΑΠ του Δήμου Καστοριάς.

Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 2:00 μ.μ. όπου μπουλούκια καρναβαλιστών θα παρελαύνουν σε κεντρικούς δρόμους της Καστοριάς ολοκληρώνοντας κατά αυτό τον τρόπο το τριήμερο των καρναβαλικών εκδηλώσεων με τίτλο «Καστοριανά Ραγκουτσάρια».

Πυλαία Θεσσαλονίκης

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, το 2ο νηπιαγωγείο Πυλαίας και το 4ο δημοτικό σχολείο Πυλαίας, όπως ενημερώνει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη. Σε ανακοίνωσή του ο δήμος αναφέρει ότι η αναστολή λειτουργίας, αύριο, οφείλεται στην πτώση δένδρων στην περίφραξη των σχολείων και την καταστροφή των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου λόγω της κακοκαιρίας.

Μόλυβος Λέσβου

Ακόμη, με απόφαση του δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, το δημοτικό σχολείο Μολύβου θα είναι κλειστό σήμερα λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στη στέγη του από τους πολύ ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Για την απόφαση αυτή έχει ενημερωθεί ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Δημήτρης Βούλγαρης και από το πρωί στο κτίριο έχουν βρεθεί στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του δήμου. Αύριο θα βρεθεί και κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου για να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Χανιά

Άμεση λύση στο ζήτημα της σχολικής στέγης ζητούν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές των Χανίων, μετά την πληροφορία για μετατροπή Λυκείου των Χανίων σε Πειραματικό.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, καλούν στο κλείσιμο των σχολείων σήμερα, Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Αυτό αποφασίστηκε στη μεγάλη σύσκεψη στο 1ο ΓΕΛ Χανίων, στην ΑΒΕΑ, που πραγματοποίησαν την Τρίτη που μας πέρασε.

Οι γονείς έπνεαν μένεα εναντίων όσων σχεδιάζουν να μετατρέψουν… με το ζόρι κάποιο από τα λύκεια σε πειραματικό, ενώ σοβαρή κριτική ασκήθηκε και στους αρμοδίους που γνώριζαν, αλλά δεν κατάφεραν να δώσουν έγκαιρα λύση στο πρόβλημα.

Την ίδια ώρα, κλιμακώνουν την αντίδραση τους τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 5ου Γυμνασίου Χανίων στη Νέα Χώρα προχωρώντας  σε  κλείσιμο του σχολείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην σχεδιαζόμενη μετατροπή-κατάργηση του υφιστάμενου λυκείου της περιοχής σε Πειραματικό.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις