Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

«Έβρεξε» σοβάδες στην κεντρική είσοδο δημοτικού σχολείου της Αθήνας, χθες, Δευτέρα, καταδεικνύοντας έτσι τις συνθήκες εγκατάλειψης και απουσίας ασφάλειας, που παρουσιάζουν τα σχολεία της χώρας. Σημειώνεται ότι ο λόγος που δεν τραυματίστηκε κάποιος δάσκαλος ή μαθητής ήταν ότι αυτό έγινε βράδυ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης Γονέων, λόγω βροχής έπεσε μέρος του στηθαίου πάνω από την κεντρική είσοδο του 10ου ειδικού δημοτικού σχολείου Αθηνών. «Τόσο η είσοδος όσο και ο προαύλιος χώρος γέμισαν πέτρες και δομικά υλικά. Για άλλη μια φορά η τύχη ήταν με το μέρος παιδιών και εκπαιδευτικών, μιας και η ζημιά έγινε βράδυ. Πόσο ακόμα, όμως, θα λέμε ότι είμαστε ασφαλείς από τύχη;» διερωτάται η Ένωση προσθέτοντας: «Η ίδια η φράση είναι αντιφατική, δημιουργώντας πια όχι μόνο στο 10ο ειδικό δημοτικό, αλλά στη συντριπτική πλειονότητα των σχολείων της Αθήνας, άγχος και ανασφάλεια».

Μάλιστα, η Ένωση καταγγέλλει ότι έχουν υπάρξει απειλές από διευθυντές ασυντήρητων σχολικών συγκροτημάτων στα εδώ και χρόνια έχουν γίνει εκατοντάδες αιτήματα από τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων, τους διευθυντές των σχολείων, που επισημαίνουν πως πως τα ασυντήρητα σχολικά κτίρια μας απειλούν.

«Μάλιστα σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες μεταξύ των προέδρων των Ενώσεων Γονέων, του νέου δημάρχου και των αρμόδιων αντιδημάρχων, κατατέθηκαν υπομνήματα εκ νέου, επισημαίνοντας τις ανάγκες των σχολείων» σημειώνεται.

«Αν σοβάδες και παράθυρα πέφτουν μια καθημερινή ούτε που θέλουμε να φανταστούμε τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση σεισμού» αναφέρει η Ένωση και ζητά «άμεση χρηματοδότηση και στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου ώστε τα έργα στα σχολεία να ξεκινήσουν τώρα και με ρυθμούς έκτακτης ανάγκης. Απαιτείται να ολοκληρωθεί άμεσα ο προσεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία, να επισκευαστούν και όπου απαιτείται να ανακαινιστούν τα σχολικά κτίρια».

«Δεν είναι ντροπή απλώς. Είναι πραγματικός τρόμος τα παιδιά μας, οι δάσκαλοι και οι δασκάλες τους, το διοικητικό προσωπικό να πηγαίνουν στα σχολεία παίζοντας τη ζωή τους κορόνα γράμματα» καταλήγει η ανακοίνωση.

σχολείο
alfavita.gr

Παρατημένα στην «τύχη τους» τα σχολεία 

Στην «τύχη τους» έχουν παρατήσεις οι υπεύθυνοι τα σχολεία, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που φαίνεται η άθλια κατάσταση στα σχολεία. Σχεδόν καθημερινά, έρχονται στο φως παρόμοιες ειδήσεις, που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των σχολείων μας. Από το ξεκίνημα του σχολικού έτους 2023- 2024, έχουν δημοσιευθεί ειδήσεις, που έχουν προκαλέσει ακόμα και τον τραυματισμό μαθητών.

Ειδικότερα, το καλοκαίρι, στο Δημοτικό Σχολείο Βαρνάβα, κατέρρευσε ολόκληρη η οροφή και ο μόνος λόγος που δεν θρηνήσαμε θύματα ήταν ότι ήταν καλοκαίρι και το σχολείο κλειστό.

Τον Σεπτέμβριο έπεσε καγκελόπορτα σε σχολείο του Βόλου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία εκπαιδευτικός. 

Μία ημέρα νωρίτερα από το περιστατικό με την καγκελόπορτα στο Βόλο, είχε γίνει γνωστή η είδηση πως στο 36ο δημοτικό σχολείο Αθηνών έπεσαν σοβάδες, εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. 

Τον Σεπτέμβριο και πάλι, στο 149ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στα Κάτω Πετράλωνα, κατέρρευσε σοβάς από το ταβάνι του σχολείου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρώς μαθητές. 

Τον Οκτώβριο κατέρρευσε σιδερένια πόρτα σε Λύκειο της Αττικής, ενώ οι μαθητές βρισκόντουσαν τριγύρω.

Τον Νοέμβριο κατέρρευσε μέρος της στέγης σε λύκειο της Σύρου, ενώ στο 19ο Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, έπεσαν σοβάδες από το ταβάνι μέσα σε αίθουσα.

Μία εβδομάδα μετά, κατέρρευσε τμήμα του ταβανιού σε αίθουσα του 2ου Πρότυπου Λυκείου Αθηνών, ευτυχώς την ώρα που οι μαθητές είχαν μετακινηθεί στο εργαστήριο πληροφορικής.

Παράλληλα, λίγο αργότερα, έγινε γνωστό ότι έπεσαν σοβάδες σε Επαγγελματικό Λύκειο της Ναυπάκτου, ενώ τον Νοέμβριο, έπεσαν σοβάδες από την οροφή στη μία από τις δύο πτέρυγες, που στεγάζεται το 21ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο, έχουμε, εκτός από το παραπάνω περιστατικό, υπάρχουν ακόμα δύο, που έχουν γίνει γνωστά. Ειδικότερα, στις 2 Φεβρουαρίου, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε μαθητής γυμνασίου, στην Πάτρα, καθώς τραυματίστηκε στο κεφάλι, όταν έπεσε πάνω του κομμάτι από το κουρτινόξυλο. Το

Ακόμα, στις 6 Φεβρουαρίου, «έβρεξε» σοβάδες εν ώρα μαθήματος, στο γυμνάσιο Αιτωλικού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μαθητή.

Το επιτελικό χάος που επικρατεί στα σχολεία είναι χρόνια γνωστό στο υπουργείο, που δεν αποφασίζει να επιληφθεί του θέματος, πριν θρηνήσουμε και άλλους μαθητές νεκρούς. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι κατά την προηγούμενη 4ετία της κυβέρνησης, οι ευθύνες πήγαιναν μπαλάκι, όσον αφορά το ποιος είναι υπεύθυνος για τα σχολικά κτίρια. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις