Breaking news

Μαράσλειο
A

Με τηλεκπαίδευση γίνεται το μάθημα σε ένα από τα γνωστότερα σχολεία της Αθήνας, ήδη από την περασμένη Τρίτη, αφού σημειώθηκε πτώση σοβάδων και από θαύμα δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός μαθητή ή εκπαιδευτικού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων αυτή τη στιγμή παραμένουν κλειστά έξι σχολεία του Μαράσλειου και πάνω από 1.000 μαθητές διδάσκονται μέσω τηλεκπαίδευσης. 

Όπως σημειώνουν υπάρχει η πιθανότητα να ανοίξουν και πάλι τη Δευτέρα τα σχολεία, αφού θα έχουν τοποθετηθεί σκαλωσιές και δίχτυ προστασίας. Οι γονείς «φωνάζουν» να βρεθεί άμεση λύση ώστε να μην θρηνήσουμε ξανά θύματα σε κάποιο από τα σχολεία της χώρας μας, την ώρα που οι αναφορές για παρόμοια ατυχήματα αυξάνονται συνεχώς. 

Η ανακοίνωση των γονέων

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Μαθητών των Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων του Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο):

«Με αφορμή την πτώση σοβάδων από γείσο στο προαύλιο των Δημοτικών Σχολείων του Μαρασλείου, είναι σε αναστολή λειτουργίας από την Τρίτη 27/02/2024 6 σχολεία και σε τηλεκπαίδευση 1.000+ παιδιά!!

Είναι προφανές ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται αυτή τη στιγμή, προέρχεται από διάβρωση η οποία επήλθε σε βάθος χρόνου. Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και οι Διευθύνσεις των σχολείων, έχουμε επανειλημμένα αναφέρει τα προβλήματα και τις ανάγκες του κτιρίου στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Όμως, οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια των θερινών διακοπών αφορούσαν μόνο ελαιοχρωματισμό των εσωτερικών χώρων.

Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι θα γίνει καθαίρεση των επικίνδυνων τμημάτων εξωτερικά του κτιρίου και σε δεύτερο χρόνο θα γίνει αποκατάσταση της ζημιάς. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει, το σχολείο αναμένεται να ανοίξει τη Δευτέρα το πιθανότερο με σκαλωσιές και δίχτυ προστασίας.

Δε νοείται το έτος 2024 να λειτουργούν στο κέντρο της Αθήνας σχολεία μέσα σε κτίρια που όχι μόνο δεν πληρούν τις προδιαγραφές (πυρασφάλεια, εκσυγχρονισμό ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, αποκατάσταση σκυροδεμάτων, κατάλληλα τζάμια κ.α.) αλλά κινδυνεύουν με κατάρρευση.

Επαναλαμβάνουμε ότι ζητάμε και πάλι το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ:

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ

ΣΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΚΤΙΡΙΑ

Πότε θα γίνει αυτό;;

Πριν ή μετά από ένα σοβαρό ατύχημα με παιδιά ή εκπαιδευτικούς;;»

Δ.Σ. Σ.Γ.Κ. Π.Δ.Σ. Π.Α. Μαράσλειο

Παρατημένα στην τύχη τους τα σχολεία 

Στην «τύχη τους» έχουν παρατήσεις οι υπεύθυνοι τα σχολεία, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που φαίνεται η άθλια κατάσταση στα σχολεία. Σχεδόν καθημερινά, έρχονται στο φως παρόμοιες ειδήσεις, που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των σχολείων μας. Από το ξεκίνημα του σχολικού έτους 2023- 2024, έχουν δημοσιευθεί ειδήσεις, που έχουν προκαλέσει ακόμα και τον τραυματισμό μαθητών.

Ειδικότερα, το καλοκαίρι, στο Δημοτικό Σχολείο Βαρνάβα, κατέρρευσε ολόκληρη η οροφή και ο μόνος λόγος που δεν θρηνήσαμε θύματα ήταν ότι ήταν καλοκαίρι και το σχολείο κλειστό.

Τον Σεπτέμβριο έπεσε καγκελόπορτα σε σχολείο του Βόλου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία εκπαιδευτικός. 

Μία ημέρα νωρίτερα από το περιστατικό με την καγκελόπορτα στο Βόλο, είχε γίνει γνωστή η είδηση πως στο 36ο δημοτικό σχολείο Αθηνών έπεσαν σοβάδες, εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. 

Τον Σεπτέμβριο και πάλι, στο 149ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στα Κάτω Πετράλωνα, κατέρρευσε σοβάς από το ταβάνι του σχολείου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρώς μαθητές. 

Τον Οκτώβριο κατέρρευσε σιδερένια πόρτα σε Λύκειο της Αττικής, ενώ οι μαθητές βρισκόντουσαν τριγύρω.

Τον Νοέμβριο κατέρρευσε μέρος της στέγης σε λύκειο της Σύρου, ενώ στο 19ο Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, έπεσαν σοβάδες από το ταβάνι μέσα σε αίθουσα.

Μία εβδομάδα μετά, κατέρρευσε τμήμα του ταβανιού σε αίθουσα του 2ου Πρότυπου Λυκείου Αθηνών, ευτυχώς την ώρα που οι μαθητές είχαν μετακινηθεί στο εργαστήριο πληροφορικής.

Παράλληλα, λίγο αργότερα, έγινε γνωστό ότι έπεσαν σοβάδες σε Επαγγελματικό Λύκειο της Ναυπάκτου, ενώ τον Νοέμβριο, έπεσαν σοβάδες από την οροφή στη μία από τις δύο πτέρυγες, που στεγάζεται το 21ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Στις 6 Φεβρουαρίου, «έβρεξε» σοβάδες εν ώρα μαθήματος, στο γυμνάσιο Αιτωλικού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μαθητή.

Στις 27 Φεβρουαρίου έπεσε μέρος του στηθαίου πάνω από την κεντρική είσοδο του 10ου ειδικού δημοτικού σχολείου Αθηνών, με αποτέλεσμα τόσο η είσοδος όσο και ο προαύλιος χώρος να γεμίσουν με πέτρες και δομικά υλικά

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις