Breaking news

Σχολική αίθουσα
A
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Τραγικές είναι οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό τη φετινή χρονιά με τους γονείς να καταγγέλλουν πως στα σχολεία της Ιθάκης δεν υπάρχει φιλόλογος για να διδάξει τα παιδιά τους. 

Συγκεκριμένα, στην Ιθάκη υπάρχει ένα Γυμνάσιο, ένα Γενικό Λύκειο και ένα ΕΠΑΛ και η μοναδική φιλόλογος που έχει οργανική θέση στο νησί λείπει με άδεια μητρότητας. 

«Στο νησί του Οδυσσέα και δεν διδάσκεται η Οδύσσεια»

«Είμαστε στο νησί του Οδυσσέα και δεν διδάσκεται η Οδύσσεια», είπε στο MEGA ο Δημήτρης Αρκουζής, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του γυμνασίου και του ΓΕΛ Ιθάκης.

«Είμαστε σε ένα ελληνικό σχολείο, που δεν διδάσκονται ελληνικά και λογοτεχνία. Έχει μείνει μία οργανική θέση, γιατί η καθηγήτρια είναι σε άδεια λόγω του παιδιού της και έτσι έχουμε μείνει χωρίς καθηγητή», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, η Δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν αντικατέστησε την καθηγήτρια, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 100 μαθητές στην Ιθάκη να μην διδάσκονται την ύλη, ενώ οι γονείς τονίζουν πως οι μαθητές αναγκάζονται να παρακολουθούν τα μαθήματα σε φροντιστήρια προκειμένου να αναπληρώσουν τη χαμένη ύλη.

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Δημοφιλείς Ειδήσεις