Breaking news

Υπουργείο Παιδείας
A

Το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι προσλαμβάνονται 1.005 μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ ως προσωρινοί αναπληρωτές με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πλήρους ωραρίου για το διδακτικό έτος 2025-2026 για την κάλυψη λειτουργικών κενών αναπληρωτών.

Σημειώνεται ότι, ταυτόχρονα ανακοινώθηκαν και 5.383 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, συγκεκριμένα 1.437 εκπαιδευτικοί κλάδων ειδικοτήτων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) και 1.149 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στην Γενική Εκπαίδευση.

Η κατανομή των θέσεων 

  • Στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης  (ΣΜΕΑΕ) → 116
  • Στην Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη (παράλληλη) → 651
  • Στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ) → 138
  • Στα Σχολικά Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (ΣΔΕΥ) στα ΚΕΔΑΣΥ → 81
  • Σε Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) [σε θέσεις που δεν ανέλαβαν υπηρεσία ήδη προσληφθέντες] → 19

Επίσης, σημειώνεται ότι δεν βρέθηκαν 162 υποψήφιοι για την κάλυψη ισάριθμων θέσεων που δόθηκαν για πρόσληψη.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 17 έως και την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2025.

Στην διεύθυνση του υπουργείο Παιδείας, στην κατηγορία «Αναπήρωτές» έχουν αναρτηθεί πληροφορίες και διευκρινίσεις επί της διαδικασίας τοποθέτησης σε σχολικές μονάδες (για τις περιπτώσεις που απαιτείται) και ανάληψης υπηρεσίας.

Ο σχετικός πίνακας ΕΔΩ.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας επισημαίνουν ότι η Γ’ φάση δεν θα καλύψει πλήρως όλα τα εναπομείναντα κενά, καθώς ήδη προγραμματίζεται και τέταρτη φάση προσλήψεων.

Οι μέχρι στιγμής προσλήψεις

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ολοκληρώσει δύο φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ – ΕΒΠ), ενώ προχώρησε και σε μια συμπληρωματική ανακοίνωση. Συγκριμένα:

 Α’ φάση προσλήψεων

Ανακοινώθηκαν 24.791 προσλήψεις, εκ των οποίων:

Β’ φάση προσλήψεων

Ακολούθησαν 11.001 προσλήψεις, με επιμέρους στοιχεία:

Συμπληρωματική ανακοίνωση

Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκαν ακόμη 411 προσλήψεις, συγκεκριμένα:

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αφορούσε συμπληρωματική ενίσχυση της Β’ φάσης που είχε προηγηθεί.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις