Breaking news

ΟΙΕΛΕ: Καταγγέλλει τον εκφοβισμό εκπαιδευτικού από γονείς
A

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) γνωστοποίησε ότι έγινε αποδέκτης εξαιρετικά σοβαρής καταγγελίας για το ιδιωτικό δημοτικό σχολείο «Εκπαιδευτήρια Παιδαγωγική-Birds».

Την καταγγελία ανακοίνωσαν ότι την κοινοποιούν στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Σημειώνεται ότι ήδη ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας έχει επικοινωνήσει με τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης, η οποία δεσμεύτηκε για την διερεύνηση της καταγγελίας.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι στην καταγγελία δεν περιγράφονται απλώς ισχυρές πιέσεις εκ μέρους των διοικούντων, αλλά και «ωμή παρέμβαση των γονέων στην εκπαιδευτική διαδικασία». Αναλυτικότερα, νεοδιόριστη εκπαιδευτικός που από την αρχή σχεδόν της χρονιάς έγινε στόχος υποτιμητικών σχολίων για την εργασία της και παρεμβάσεων από τους γονείς για το έργο της.

Όταν, απηυδισμένη από την κατάσταση, αποφάσισε να παραιτηθεί, την απέτρεψαν εκφοβίζοντάς την με απειλές τύπου «θα φροντίσουμε να μην ξαναβρείς πουθενά δουλειά».

«Αφού ήταν ανεπαρκής, γιατί δεν την άφηναν να φύσει ή δεν την απέλυαν, άραγε;», διερωτάται η Ομοσπονδία. Στη συνέχεια, την ενημέρωσαν ότι κάποιες ώρες της, «απολύτως παράνομα», θα τις έκανε άλλη εκπαιδευτικός. Η ΟΙΕΛΕ την συμβούλευσε να ενημερώσει άμεσα τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, καθώς η παράνομη αντικατάσταση από εκπαιδευτικό θα μπορούσε δυνητικά να έχει, πέρα από πειθαρχικές, και ποινικές συνέπειες.

«Γονέας κρύφτηκε στην τουαλέτα για να παρακολουθήσει το μάθημα»

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι: «Το χειρότερο όλων είναι το γεγονός πως γονείς εισέβαλαν (!) στο χώρο του σχολείου για να την …επιτηρήσουν και μάλιστα, σε μια περίπτωση, γονέας κρύφτηκε στην τουαλέτα (!!) για να παρακολουθήσει το μάθημα. Αυτές οι απερίγραπτες καταστάσεις δείχνουν πού έχει φτάσει η ιδιωτική εκπαίδευση με το έλλειμμα εποπτείας και την πλήρη ασυδοσία κάποιων εκ των επιχειρηματιών του χώρου.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως εκ των πρωταγωνιστών στο ακραίο bullying εναντίον της εκπαιδευτικού, σύμφωνα με την αναφορά, αλλά και τις προφορικές καταγγελίες, είναι πρώην σχολικός σύμβουλος της δημόσιας εκπαίδευσης και νυν ακαδημαϊκός υπεύθυνος του σχολείου, το όνομα του οποίου γνωστοποίησε η ΟΙΕΛΕ στις αρχές. Αναρωτιόμαστε, έτσι άραγε καθοδηγούσε εκπαιδευτικούς στα δημόσια σχολεία; Εκπλήρωνε την παιδαγωγική του αποστολή αποκαλώντας μια νέα συνάδελφο «ανίκανη»; 

Ελπίζουμε αυτή τη φορά να υπάρξει έλεγχος στο σχολείο, να διερευνηθεί η καταγγελία και, σε περίπτωση που διαπιστωθεί η ορθότητά της, να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις