Breaking news

Φροντιστήριο και εργασία
A
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Με περισσότερες δυνατότητες και παρουσία σε περισσότερες τάξεις του Λυκείου συνεχίζει τη λειτουργία του από τη σχολική χρονιά 2026 - 2027 το Ψηφιακό Φροντιστήριο.

Το πρόγραμμα επεκτείνεται στην Α’ και Β’ Λυκείου, ενώ παράλληλα ενισχύεται με εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης, με στόχο την πιο εξατομικευμένη υποστήριξη των μαθητών. Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, τα live μαθήματα του Ψηφιακού Φροντιστηρίου θα είναι πλέον διαθέσιμα και στις δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου, προσφέροντας σε περισσότερους μαθητές τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής σε ζωντανή διδασκαλία.

Κάθε μήνα πραγματοποιούνται περίπου 477 ώρες live μαθημάτων, επιτρέποντας στους μαθητές να παρακολουθούν οργανωμένη διδασκαλία ανεξάρτητα από τον τόπο στον οποίο κατοικούν.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στους μαθητές που προετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες 2027. Περίπου 100.000 υποψήφιοι συμμετέχουν κάθε χρόνο στις εξετάσεις, με το Ψηφιακό Φροντιστήριο να αποτελεί ένα επιπλέον μέσο προετοιμασίας και να ενισχύει την πρόσβαση στην εκπαιδευτική υποστήριξη. Παράλληλα, η υπηρεσία παραμένει διαθέσιμη και το καλοκαίρι, δίνοντας στους μαθητές τη δυνατότητα να συνεχίζουν την προετοιμασία τους και εκτός της σχολικής περιόδου.

Τι αλλάζει από φέτος

Από τη νέα σχολική χρονιά, το πρόγραμμα επεκτείνεται και στις δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου. Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου θα μπορούν να παρακολουθούν ζωντανή διδασκαλία, ενισχύοντας τον ρόλο του Ψηφιακού Φροντιστηρίου τόσο στην προετοιμασία για τις Πανελλήνιες όσο και στη γενικότερη εκπαιδευτική πορεία των μαθητών.

Όπως σημείωσε και η υπουργός Παιδείας «Φέτος, βάζουμε και ψηφιακό βοηθό στο Ψηφιακό Φροντιστήριο. Πρώτα από όλα έχουμε μια προσφορά της Microsoft και θα μας βοηθάει ψηφιακός βοηθός στα ειδικά μαθήματα των ξένων γλωσσών στη Γ’ Λυκείου. Άρα, εκεί που παρακολουθείς το μάθημα live μπορείς να κάνεις και ερωτήσεις, να κάνεις test, να κάνεις επιπλέον δηλαδή προετοιμασία. Και αποφάσισα να επεκτείνω μέσα στην χρονιά το ψηφιακό φροντιστήριο, το live στην Α’ και στη Β’ Λυκείου».

Η συγκεκριμένη επέκταση αποτελεί προσπάθεια για τη δημιουργία ενός πιο ολοκληρωμένου ψηφιακού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, όπου η υποστήριξη των μαθητών ξεκινά νωρίτερα και μπορεί να προσαρμόζεται στις ανάγκες του καθενός.

Ψηφιακός βοηθός με Τεχνητή Νοημοσύνη

Παράλληλα, προστίθεται ψηφιακός βοηθός με Τεχνητή Νοημοσύνη, αρχικά για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου και ειδικότερα για την προετοιμασία στα ειδικά μαθήματα των ξένων γλωσσών. Η νέα δυνατότητα υλοποιείται σε συνεργασία με τη Microsoft και θα λειτουργεί συμπληρωματικά στο live μάθημα. Οι μαθητές θα μπορούν να θέτουν ερωτήσεις, να πραγματοποιούν τεστ και να κάνουν επιπλέον εξάσκηση, ενισχύοντας έτσι την προετοιμασία τους.

Στόχος είναι να υπάρξει μετάβαση από ένα ενιαίο μοντέλο διδασκαλίας σε μια πιο εξατομικευμένη προσέγγιση, στην οποία κάθε μαθητής θα μπορεί να ακολουθεί διαφορετική πορεία, ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του. Στο πλαίσιο αυτό, έχει αναπτυχθεί συνεργασία με τη Microsoft για την αξιοποίηση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και τη λειτουργία AI Tutor, ενός ψηφιακού βοηθού που μπορεί να υποστηρίζει τη μαθησιακή διαδικασία. Παράλληλα, προβλέπεται η παροχή ψηφιακού βοηθού και στα ειδικά μαθήματα ξένων γλωσσών, διευρύνοντας τις δυνατότητες εξατομικευμένης υποστήριξης.

Με τις συγκεκριμένες αλλαγές, το Ψηφιακό Φροντιστήριο διευρύνει τον ρόλο του, συνδυάζοντας τη ζωντανή διδασκαλία με ψηφιακά εργαλεία και εξατομικευμένη υποστήριξη, με στόχο να παρέχει δωρεάν εκπαιδευτική βοήθεια σε μαθητές σε ολόκληρη τη χώρα.

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Δημοφιλείς Ειδήσεις