Σε νέες προσλήψεις 162 σχολικών νοσηλευτών ΠΕ25 και 29 εργοθεραπευτών ΠΕ29 αναμένεται να προχωρήσει σήμερα, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του alfavita.gr.
Οι νέες προσλήψεις έρχονται να καλύψουν ανάγκες που εξακολουθούν να υπάρχουν στις σχολικές μονάδες και στις δομές ειδικής αγωγής, όπου η παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού είναι απαραίτητη για την υποστήριξη των μαθητών.
Προσλήψεις ΠΕ25 και ΠΕ29 – Οι αρμοδιότητες
Οι σχολικοί νοσηλευτές ΠΕ25 υποστηρίζουν μαθητές που χρειάζονται παρακολούθηση για λόγους υγείας ή άμεση παρέμβαση κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας.
Αντίστοιχα, οι εργοθεραπευτές ΠΕ29, ως μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, παρέχουν εξειδικευμένη υποστήριξη σε μαθητές, με στόχο την ενίσχυση της λειτουργικότητας και της αυτονομίας τους.
Αναλαμβάνουν υπηρεσία 2.096 αναπληρωτές
Παράλληλα, ξεκινά σήμερα η διαδικασία ανάληψης υπηρεσίας για 2.096 αναπληρωτές της Β΄ φάσης, οι οποίοι έχουν ήδη τοποθετηθεί σε σχολεία και εκπαιδευτικές δομές.
Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, και αύριο, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, ανάλογα με τις τοποθετήσεις και τις σχετικές υπηρεσιακές οδηγίες.
Μετά την ολοκλήρωση των αναλήψεων υπηρεσίας θα αποτυπωθούν με μεγαλύτερη ακρίβεια τα κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στα σχολεία, καθώς ενδέχεται να προκύψουν ανάγκες από μη αναλήψεις ή άλλες μεταβολές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Στις αρχές Νοεμβρίου η Γ΄ φάση προσλήψεων
Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στην επόμενη μεγάλη Γ΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών, η οποία αναμένεται στις αρχές Νοεμβρίου, σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παπαδομαρκάκης.
Η νέα φάση αναμένεται να καλύψει πρόσθετα λειτουργικά κενά που θα παραμείνουν μετά την ολοκλήρωση των τρεχουσών τοποθετήσεων. Ο τελικός αριθμός των προσλήψεων θα εξαρτηθεί από τις διαθέσιμες πιστώσεις και την καταγραφή των αναγκών.