Breaking news

INTIME NEWS
A

Έρχονται νέα προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, με έμφαση στις πράσινες και ψηφιακές δεξιότητες.

Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστής Χατζηδάκης, εν όψει εκλογών, «συνολικά 700.000 εργαζόμενοι και άνεργοι θα συμμετάσχουν τα επόμενα χρόνια στα προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης, που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, με έμφαση στις πράσινες και ψηφιακές δεξιότητες».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι: «το υπουργείο Εργασίας προχώρησε σε παρεμβάσεις, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και, πλέον, συνδέονται οι αμοιβές των παρόχων της κατάρτισης, αλλά και των καταρτιζομένων, με τα αποτελέσματα της κατάρτισης. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εισήγαγε τη μεθοδολογία της πληρωμής των παρόχων, βάσει αποτελέσματος (payment by results), με σκοπό την αποτελεσματικότητα και βέλτιστη αξιοποίηση των κονδυλίων».

Επίσης, όπως είπε, «εισήχθησαν, για πρώτη φορά, τα Πανεπιστήμια στα προγράμματα κατάρτισης και η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) έχει ήδη υλοποιήσει συνεργασίες με διεθνείς κολοσσούς στον χώρο της τεχνολογίας, όπως με τη Google, την Amazon, την Cisco και τη Microsoft».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηδάκης τάχθηκε υπέρ της ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις