Breaking news

Άδωνις Γεωργιάδης
A

Την πρόθεσή του να βοηθήσει προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την έλλειψη εργατών γης εξέφρασε μέσω συνέντευξής που παραχώρησε σήμερα στο Ράδιο Κρήτη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος σε μία πρόταση που του γνωστοποιήθηκε στη διάρκεια της εκπομπής προκειμένου να γίνει ένα πρόγραμμα, ανάλογο του κοινωνικού τουρισμού, για την επιδότηση της μεταφοράς και της διαμονής εργατών, δήλωσε ότι προτίθεται να μεσολαβήσει προκειμένου το θέμα να προωθηθεί και να βρεθεί λύση.

Τα καλάθια του νοικοκυριού και των Χριστουγέννων

Στη συνέντευξή του ο υπουργός, αναφερόμενος στο καλάθι του νοικοκυριού επανέλαβε ότι φέρνει συγκράτηση των τιμών και σε προϊόντα που δεν περιλαμβάνονται σε αυτό, ενώ πρόσθεσε ότι ενδεικτικό της ανάγκης των καταναλωτών να βρουν τα φθηνότερα προϊόντα, είναι το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι επισκέπτονται την ψηφιακή πλατφόρμα e-katanalotis.

Όπως είπε ο υπουργός, μεγάλο μέρος των καταναλωτών ψωνίζουν από το «καλάθι του νοικοκυριού» και γι' αυτό τον λόγο οι βιομηχανίες επώνυμων προϊόντων θέλοντας να κρατήσουν τους πελάτες τους, αναγκάζονται αντί να αυξήσουν τις τιμές, να τις μειώσουν σε ποσοστό 5 ή 10% είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Γεωργιάδης. Ο ίδιος, για ακόμα μια φορά, κάλεσε τους καταναλωτές να ψωνίζουν από το «καλάθι του νοικοκυριού», ώστε να πιεστούν περαιτέρω οι τιμές του.

Για το καλάθι των Χριστουγέννων είπε ότι θα υπάρξουν κάποιες προσθαφαιρέσεις προϊόντων καθώς το υπουργείο ακολουθεί την αλλαγή των προτιμήσεων του καταναλωτή.

Σε ό,τι αφορά τώρα στην πλατφόρμα e- καταναλωτής είπε ότι καθημερινά την επισκέπτονται χιλιάδες καταναλωτές για να συγκρίνουν τις τιμές μεταξύ των προϊόντων και να αποφασίσουν από ποιο κατάστημα θα πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Ανατιμήσεις και μεταφορικό ισοδύναμο

Για τις ανατιμήσεις ανέφερε ότι υπάρχει έλεγχος για αισχροκέρδεια ως προς τον πληθωρισμό, ενώ αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση, είπε ότι η Ελλάδα δεν θ' αντιμετωπίσει πρόβλημα αφού κινήθηκε αρκετά γρήγορα και εξασφάλισε ενεργειακή επάρκεια σε ένα Χειμώνα που θα είναι αρκετά δύσκολος για το σύνολο της Ευρώπης.

Αναφερόμενος στην εξαίρεση της Κρήτης από το Μεταφορικό Ισοδύναμο ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε εύλογο το παράπονο των κατοίκων του νησιού, ενώ μιλώντας για την ένταξη των ΒΙΟΠΑ στο ταμείο ανάκαμψης , είπε ότι με το νέο νόμο δίδεται η δυνατότητα στον κάθε επιχειρηματία να δημιουργήσει Βιομηχανικό Πάρκο, ενώ αναγνώρισε τον υπερκορεσμό της ΒΙΠΕΗ.

Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τόνισε ότι τα δύο προγράμματα ( Ταμείο Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ) καλύπτουν το σύνολο των επιχειρήσεων οι οποίες καλούνται ν΄αλλάξουν μορφή στον 21ο αιώνα.

Το νέο data center της LAMDA HELLIX

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός βρέθηκε σήμερα στο Ηράκλειο Κρήτης προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση με αφορμή την επένδυση του νέου data center που προγραμματίζεται από την εταιρία LAMDA HELLIX.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το νέο data center θα είναι η πρώτη εγκατάσταση carrier-neutral στο νησί και αναμένεται να υποστηρίξει την ανάπτυξη έως και 6,5 MW εγκατεστημένου φορτίου ΙΤ, με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης να έχει προγραμματιστεί το 2025.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, με την έναρξη της επένδυσης, η Κρήτη μπαίνει στον Παγκόσμιο χάρτη της Πληροφορικής, αφού διαθέτει και άριστο δυναμικό λόγω του ΙΤΕ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις