Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Ξεκίνησε το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σήμερα, Πέμπτη, το απόγευμα, με την ομιλία του προέδρου του κόμματος, κ. Στέφανου Κασσελάκη να είναι σε εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι  ο κ. Κασσελάκης, «σήκωσε το γάντι» που τού έριξε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, κ. Αλέξης Τσίπρας, που δεν πήγε στο συνέδριο, ωστόσο, προχώρησε σήμερα σε σημερινή, ηχηρή του παρέμβαση, κατά την οποία τον κάλεσε να προσφύγει στη βάση του κόμματος, για να ανανεώσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, ενώ παράλληλα ζητά να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες ώστε να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε σε εκλογές», είπε ο κ. Κασσελάκης από το βήμα του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώνοντας ότι προσφεύγει στα μέλη του κόμματος για έναν «πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη».

Δείτε live την ομιλία του κ. Κασσελάκη:

«Είμαστε εδώ για να σημάνουμε την προοδευτική αντεπίθεση, όχι κάποτε, τώρα. Είμαστε η δύναμη που θέλει και μπορεί να κάνει πράξη τη μεγάλη δημοκρατική αλλαγή που χρειάζεται η Ελλάδα», υπογράμμισε στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Κασσελάκης, που ανέβηκε στο βήμα καταχειροκροτούμενος.

Ακόμα, ανέφερε ότι: «Το Συνέδριό μας πραγματοποιείται σε έναν κόσμο που αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Η ζωή των ανθρώπων έχει αλλάξει ριζικά μετά το σοκ της πανδημίας. Ακόμα και στις οικονομικά ισχυρότερες χώρες το κοινωνικό συμβόλαιο έχει διαρραγεί. Η συντριπτική πλειοψηφία ζει για να δουλεύει και στερείται την πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες και αγαθά». «Έχουμε καθαρά χέρια, έχουμε όρεξη, έχουμε την αλήθεια με το μέρος μας» σημείωσε, που προέβλεψε ένα «καλό, μεγάλο αποτέλεσμα για τις ευρωεκλογές».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι: «Είμαστε εδώ για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας και της Ευρώπης και να σημάνουμε την προοδευτική αντεπίθεση. Είμαστε η δύναμη που μπορούμε να κάνουμε πράξη την προοδευτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα. Ζούμε σε ένα περίπλοκο κόσμο, είμαστε ένα κομμάτι από την καρδιά της Ευρώπης και το συνέδριό μας γίνεται εν μέσω παγκόσμιων προκλήσεων».

«Θα δώσουμε τη μάχη των Ευρωεκλογών ζητώντας τη θετική ψήφο των συμπολιτών μας για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης. Τι σημαίνει προοδευτική αντεπίθεση στην Ευρώπη; Ποια Ευρώπη θέλουμε; Είμαστε με την Ευρώπη που αποφασίζουν λίγοι; Ή με τη δημοκρατική Ευρώπη. Γι’ αυτό θα πετύχουμε ένα καλό μεγάλο αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές και θα στείλουμε τους καλύτερους ευρωβουλευτές μας για να δώσουν τη μάχη» είπε.

«Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ανορθώσει ένα κόμμα που συνετρίβη και διασπάστηκε δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες, ας έρθει να αναλάβει. Ζητούν να λογοδοτήσω για τις κακές δημοσκοπήσεις όσοι δε λογοδότησαν ποτέ για τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ από το 32 στο 18%» ανέφερε.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι δεν φυτεύτηκε στην ηγεσία του κόμματος, αλλά από τα μέλη του κόμματος και ανακοίνωσε ότι πάει σε νέες εκλογές για ηγεσία του κόμματος. «Όσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα δουν τις δικές μου ρίζες. Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη. Ως τη μόνη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα. Δε με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος. Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές. Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα. Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος.Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη. Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις