Σήμερα, Πέμπτη 8 Μαΐου, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατία, Στέφανος Κασσελάκης, βρίσκεται από το πρωί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για τη δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος του για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες.
Ειδικότερα, η δίωξη αφορά την παράνομη συμμετοχή του σε διοικητικό συμβούλιο εταιρείας που έχει έδρα στις ΗΠΑ, κάτι που απαγορεύεται σε αρχηγούς κομμάτων. Σημειώνεται πως η εταιρεία έχει ως αντικείμενο ενασχόλησης τη διαχείριση ακινήτων και τραπεζικών λογαριασμών και ο Στέφανος Κασσελάκης είχε ξεκινήσει να σχετίζεται με αυτή πριν την ενασχόλησή του με την πολιτική.
Πληροφορίες που αναφέρει το Mega επισημαίνουν ότι ο κος Κασσελάκης θα επικαλεστεί ότι δεν είχε ενημέρωση για το νομικό πλαίσιο και δεν γνώριζε ότι δεν μπορεί να συμμετέχει σε διοικητικό συμβούλιο εταιρείας ως αρχηγός κόμματος.
Έξω από τα δικαστήρια έκανε δηλώσεις τονίζοντας ότι: «Τιμητική η δίωξη για μένα, καθώς πρόκειται για την πρώτη περίπτωση πολιτικού που δανείζει στο κόμμα του και βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης, έχοντας δωρίσει το μέγιστο ποσό που προβλέπει ο νόμος στο κόμμα του».
«Ας είναι αυτό μια ευκαιρία για να συζητήσουμε όλοι για το πώς πρέπει να υπάρχει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη διαφάνεια στα κόμματα. Το Κίνημα Δημοκρατίας έχει καταθέσει πρόταση νόμου για τη διαύγεια στα κόμματα, για να μη μπορεί να υπάρχει άλλο αυτό το μαύρο χρήμα, όπως είδαμε και σε άλλες υποθέσεις πιο πρόσφατα».
Δείτε σχετικό βίντεο: