Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την καταβολή των συντάξεων Ιουνίου 2026, καθώς χιλιάδες δικαιούχοι αναμένουν τις πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις, ανάλογα με το ασφαλιστικό ταμείο και την κατηγορία των συνταξιούχων.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ, η διαδικασία των πληρωμών θα ξεκινήσει την Τρίτη 26 Μαΐου 2026, με πρώτη ομάδα τους μη μισθωτούς συνταξιούχους και όσους έχουν αποχωρήσει από την εργασία τους μετά την 1η Ιανουαρίου 2017.
Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν οι συντάξεις των ασφαλισμένων των πρώην ταμείων ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, ενώ θα πληρωθούν τόσο οι κύριες όσο και οι επικουρικές συντάξεις των νέων συνταξιούχων που υπάγονται στον ΕΦΚΑ.
Η δεύτερη φάση των πληρωμών έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 28 Μαΐου 2026 και αφορά κυρίως τους μισθωτούς συνταξιούχους. Συγκεκριμένα, εκείνη την ημέρα θα πιστωθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ, του ΝΑΤ, του Δημοσίου, καθώς και των υπόλοιπων ταμείων μισθωτών που έχουν ενταχθεί στον ΕΦΚΑ.
Παράλληλα, στις 28 Μαΐου θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.
Ο διαχωρισμός των πληρωμών μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών εφαρμόζεται και φέτος, με στόχο την καλύτερη οργάνωση της διαδικασίας και την αποφυγή επιβάρυνσης του τραπεζικού συστήματος κατά τις ημέρες των καταβολών.