Breaking news

remote-tilergasia-douleia-apo-pantou-3.jpg
A

Ενώ η ιδέα του να δουλεύετε από όπου θέλετε μπορεί να ακούγεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, με τη σωστή θέση που υποστηρίζεται από τηλεργασία, αυτό το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Σύμφωνα με το άρθρο του cnbc, μια remote δουλειά, οι εργαζόμενοι λειτουργούν «100% εξ αποστάσεως, μένουν ανεπηρέαστοι από την τοποθεσία και, σε πολλές περιπτώσεις, είναι επίσης ανεξάρτητοι από μια συγκεκριμένη ζώνη ώρας», λέει ο Toni Frana, επικεφαλής εμπειρογνώμονας σταδιοδρομίας στο FlexJobs.

Τέτοιες θέσεις εργασίας, ωστόσο, είναι σπάνιο να βρεθούν και βρίσκονται σε ολοένα και πιο ανταγωνιστικό κόσμο, όπου αντιπροσωπεύουν μόνο το 5% όλων των απομακρυσμένων θέσεων, αναφέρει η FlexJobs. Οι περισσότερες απομακρυσμένες θέσεις εργασίας έχουν γεωγραφικές απαιτήσεις, είτε πρόκειται για μια συγκεκριμένη χώρα, πολιτεία ή πόλη, κυρίως λόγω των πολιτειακών και ομοσπονδιακών κανονισμών που υπαγορεύουν πού οι εταιρείες μπορούν να προσλάβουν άτομα και να δραστηριοποιηθούν.

Αν ψάχνετε για μια remote εργασία που θα σας επιτρέψει να ταξιδέψετε και να εργαστείτε σε διάφορες χώρες, σκεφτείτε μια καριέρα στο μάρκετινγκ, την ανάπτυξη λογισμικού ή τη γραφιστική — αυτοί οι τομείς, μαζί με την τεχνολογία και τη συγγραφή, προσφέρουν την περισσότερη δουλειά από οπουδήποτε ευκαιρίες, σύμφωνα με νέα έρευνα από το FlexJobs. 

Η FlexJobs εντόπισε επίσης τις 10 θέσεις εργασίας με τη μεγαλύτερη ζήτηση σε όλο τον κόσμο, που προσλαμβάνουν οι εταιρείες αυτή τη στιγμή, αναλύοντας τη βάση δεδομένων της για τους ρόλους που είχαν τον μεγαλύτερο όγκο καταχωρίσεων εργασίας από οπουδήποτε μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου 2023.

Όλες οι θέσεις εργασίας στη λίστα προσφέρουν ευκαιρίες πλήρους ή μερικής απασχόλησης εξ αποστάσεως, δεν έχουν περιορισμό τοποθεσίας και δεν απαιτούν χρόνο στο γραφείο.

Ακολουθούν οι 10 θέσεις εργασίας με τη μεγαλύτερη ζήτηση:

  • Chinese translator
  • Copywriter
  • Creative director
  • Customer success manager
  • Product designer
  • Product manager
  • Social media manager 
  • Software engineer
  • Technical writer
  • UX designer

Πολλές θέσεις τηλεργασίας προσφέρουν μισθούς πολύ πάνω από 100.000 $: Μια αγγελία εργασίας για έναν κορυφαίο σχεδιαστή UX στο Ίδρυμα Wikimedia, για παράδειγμα, αναφέρει ένα εύρος μισθών από $119.000-$186.000, ενώ μια αγγελία για έναν διευθυντή οικονομικών και στρατηγικής στο Cash App έρχεται με ελάχιστο μισθό $222.800-$272.300. 

Υπάρχουν μη διευθυντικές θέσεις τηλεργασίας που επιτρέπουν στους υπαλλήλους να εργάζονται όπου θέλουν και προσφέρουν εξαψήφιους μισθούς: Ένας προγραμματιστής παιχνιδιών στην Counterplay Games κερδίζει από $110.000 έως $140.000, ενώ ένα στέλεχος στρατηγικού μάρκετινγκ και επικοινωνίας στο Status Research & Development κερδίζει από 70.000 $ έως 100.000 $, σύμφωνα με τις αγγελίες εργασίας για αυτούς τους ρόλους.

Το Wikimedia Foundation και το Cash App συγκαταλέγονται στις κορυφαίες εταιρείες που προσλαμβάνουν για τις περισσότερες θέσεις εργασίας αυτή τη στιγμή, διαπίστωσε η FlexJobs — αυτοί οι δύο εργοδότες , μαζί με το ClipBoard Health, είχαν ιστορικά υψηλούς αριθμούς καταχωρίσεων για τηλεργασία και θεωρούνται «με σταθερές προοπτικές», για καριέρες και σταδιοδρομίες ευέλικτου και σύγχρονου μοντέλου απομακρυσμένης εργασίας.

Εάν ελπίζετε να αποκτήσετε μια θέση απομακρυσμένης εργασίας, χωρίς περιορισμούς τοποθεσίας, φροντίστε να επισημάνετε την προηγούμενη εμπειρία τηλεργασίας και εξειδίκευσης, με εργαλεία διαδικτυακής συνεργασίας όπως το Zoom, το Slack ή το Google Suite στο βιογραφικό σας, λέει ο Frana. Αυτές οι δύο δεξιότητες, μαζί με τη διαχείριση χρόνου και την επικοινωνία, είναι μερικά από τα πιο σημαντικά προσόντα που αναζητούν οι εταιρείες σε υποψηφίους εργασίας από οπουδήποτε. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις