Breaking news

asep
A

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών στο ΑΣΕΠ προκειμένου να καταρτιστούν νέοι πίνακες ειδικής αγωγής βάσει των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας.

Αν και η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα, 23 Μαΐου και ώρα 14:00 το μεσημέρι, συνιστούμε στους εκπαιδευτικούς να μην περιμένουν έως την τελευταία στιγμή για να υποβάλλουν την αίτηση τους, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που, λόγου του μεγάλου όγκου επισκεψιμότητας, έχουμε δει την ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ να «πέφτει».

Αν και είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για παράταση, η εμπειρία μας έχει δείξει ότι όταν υπάρχει μεγάλος όγκος αιτήσεων στο ΑΣΕΠ, σχεδόν πάντα δίνεται ολιγοήμερη παράταση, μίας ή δύο ημερών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι υποψήφιοι και να μην χάσουν τη συμμετοχή τους λόγω των συχνών προβλημάτων που προκύπτουν από την υπερφόρτωση της σελίδας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ!

Οι προκηρύξεις που «τρέχουν»

Υπενθυμίζουμε, ότι για την ειδική αγωγή στα σχολεία το ΑΣΕΠ έχει δημοσιεύσει πέντε συνολικά προκηρύξεις που αφορούν την διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψηφίων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Οι προκηρύξεις 1ΕΑ/2022 και 2ΕΑ/2022 του ΑΣΕΠ αφορούν στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψηφίων μελών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) και  Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Οι προκηρύξεις 3ΕΑ/20224ΕΑ/2022 και 5ΕΑ/2022 του ΑΣΕΠ αφορούν στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψηφίων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης, κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ αντίστοιχα.

Δείτε ΕΔΩ την εξέλιξη όλων των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ!

Τι πρέπει να προσέξετε

Οι εκπαιδευτικοί, εκτός της ηλεκτρονικής αίτησης στο ΑΣΕΠ πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά που επικαλούνται κατά την ηλεκτρονική αίτηση στο ΑΣΕΠ.

Η αίτηση στο ΑΣΕΠ προηγείται της επικαιροποίησης του ατομικού φακέλου στο ΟΠΣΥΔ.

Επίσης, η υποβολή δικαιολογητικών στο ΟΠΣΥΔ αφορά μόνο νέα έγγραφα που αποδεικνύουν προσόντα των υποψηφίων εκπαιδευτικών και δεν είναι επικαιροποιημένα. 

Δείτε εδώ: Βήμα - βήμα η υποβολή δικαιολογητικών στο ΟΠΣΥΔ

Ως εκ τούτου, οι υποψήφιοι που έχουν καταθέσει και παλαιότερα αίτηση και δεν έχουν να επικαιροποιήσουν ή να προσθέσουν κάποιο προσόν,  δεν πραγματοποιούν καμία ενέργεια στο ΟΠΣΥΔ.

Προσοχή εφιστάται, τέλος, για την καταβολή του αντιτίμου του ηλεκτρονικού παραβόλου μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα αποδοχής των αιτήσεων συμμετοχής, όπως είχαν προκύψει στις προηγούμενες σχετικές διαδικασίες.

Βήμα - βήμα η διαδικασία της αίτησης στο ΑΣΕΠ

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα όπως αυτά αναγράφονται στις παραπάνω προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, πρέπει 

1. Να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου.

2. Να εκδώσουν παράβολο τριών (3) Ευρώ, μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο) επιλέγοντας Φορέας Δημοσίου Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) από τον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Οδηγίες βήμα - βήμα για να εκδώσετε το ηλεκτρονικό παράβολο!

Κάθε υποψήφιος, εφόσον κατέχει τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα συμμετοχής/διορισμού, κατατάσσεται κατά κλάδο ή ειδικότητα σε πίνακες κατάταξης (αξιολογικός πίνακας Β΄ και επικουρικός εκπαιδευτικών ΕΑΕ) κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας, όπως αυτή προκύπτει από την αθροιστική βαθμολόγηση των σχετικών κριτηρίων.

Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα και τα κριτήρια που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους, υποβάλλονται ηλεκτρονικά στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Τα μόρια που θα σας «εκτοξεύσουν» στον πίνακα κατατάξης

Δύο από τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα που «εκτοξεύουν» τους εκπαιδευτικούς στη μοριοδότηση του ΑΣΕΠ είναι:

 1. H γνώση της Αγγλικής γλώσσας (Καλή, Πολύ Καλή ή Άριστη)
 2. γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

Η πιο εύκολή online Πιστοποίηση Αγγλικών και Υπολογιστών σε μόνο 2 ημέρες από το GoLearn για άμεση μοριοδότηση

Μέσα σε 2 μόνο ημέρες μπορείτε να λάβετε πολύ εύκολα είτε πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή είτε Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας (LTE) αναγνωρισμένες από τον ΑΣΕΠ που παρέχει ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn για να τις χρησιμοποιήσετε για μοριοδότηση στο δημόσιο, σε προκηρύξεις, σε διαγωνισμούς, στον ΑΣΕΠ για προσλήψεις, σε μεταπτυχιακά κλπ

Τα Πλεονεκτήματα της πιο εύκολης στην Ελλάδα online Πιστοποίησης Αγγλικών του GoLearn

 • Μπορείτε να την πάρετε εξ αποστάσεως σε 2 ημέρες
 • Κοστίζει μόνο 111 ευρώ
 • Δεν χρειάζεται να δώσετε τηλεξέταση σε Έκθεση και Προφορικά - Δίνετε μόνο σε Reading - Listening
 • Παίρνετε Mock Tests (τεστ προσομοίωσης της εξέτασης)
 • Στην ίδια εξέταση (μία ώρα) μπορείτε να πάρετε είτε B2, είτε C1, είτε C2
 • Μαθαίνετε τον βαθμό σας λίγα λεπτά μετά το ηλεκτρονικό τεστ

Τα Πλεονεκτήματα της πιο εύκολης στην Ελλάδα online Πιστοποίησης Υπολογιστών του GoLearn

 • Μπορείτε να την δώσετε σε όλη την Ελλάδα
 • Κοστίζει μόνο 95 ευρώ για Αττική και 125 για εκτός Αττικής
 • Μπορείτε να πάρετε τεστ προσομίωσης
 • Μπορείτε να κατοχυρώετε ΔΩΡΕΑΝ επανεξέταση
 • Μπορείτε να την πάρετε μέσα σε 2 με 3 ημέρες!

Μοριοδότηση με Εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών εύκολα και ευέλικτα από το σπίτι με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Μόνο 111 ευρώ) 

Λάβετε το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ της Πιστοποίησης Υπολογιστών ELIC εύκολα και ευέλικτα  (Μόνο 95 ευρώ) 

Δημοφιλείς Ειδήσεις