Breaking news

asep proson
A

«Αγώνα δρόμου» δίνει το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Proson.gr, προκειμένου να βγάλει έγκαιρα και μέσα στο καλοκαίρι τα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης 13Κ/2021.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Proson.gr, στόχος του ΑΣΕΠ είναι να ξεκινήσει την δημοσίευση των προσωρινών αποτελεσμάτων την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου ή το πολύ το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Και όταν λέμε «να ξεκινήσει» εννοούμε ότι δεν θα βγουν, όπως και στις περισσότερες προκηρύξεις, τα αποτελέσματα για όλους του κλάδους σε μία ανακοίνωση.

Οι θέσεις είναι πολλές και η διαδικασία ελέγχου των αιτήσεων και των δικαιολογητικών ιδιαίτερα χρονοβόρα αλλά η πίεση από τους φορείς που αναμένουν μόνιμο προσωπικό είναι μεγάλη και έτσι η έκδοση, τουλάχιστον των προσωρινών αποτελεσμάτων, βρίσκεται στους άμεσους στόχους της Αρχής. 

Ακολουθήστε μας στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά μέσο όρο μεσολαβεί 1,5 χρόνος από την έκδοση μιας προκήρυξης ως τα τελικά αποτελέσματα. Η 13Κ/2021 έχει ημερομηνία έκδοσης 31 Δεκεμβρίου 2021 και αυτό σημαίνει πως, αν επαληθευτούν οι πληροφορίες του Proson.gr, τα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης θα είναι έτοιμα μόλις έξι μήνες μετά την έκδοση της. Διάστημα ρεκόρ δηλαδή για μία τόσο μεγάλη προκήρυξη.

Η προκήρυξη 13Κ/2021 του ΑΣΕΠ

Υπενθυμίζουμε, ότι η προκήρυξη 13Κ/2021 του ΑΣΕΠ προβλέπει την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 1.468 θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε:

  1. Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού,
  2. στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας,
  3. στο Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου και
  4. στον Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης»

Οι ειδικότητες που ζητούνται στην προκήρυξη είναι πάρα πολλές, κατανέμονται σε όλη την επικράτεια και αφορούν προσωπικό Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Αναβρασμός στο ΑΣΕΠ

Το ΑΣΕΠ δίνει «αγώνα δρόμου» όχι μόνο για να εκδώσει τα προσωρινά αποτελέσματα της 13Κ/2021 μέσα στο καλοκαίρι, αλλά και για να προλάβει να καταρτίσει τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής έως τα μέσα του Αυγούστου, ώστε να προλάβουν οι αναπληρωτές να τοποθετηθούν έγκαιρα στα σχολεία την ερχόμενη σχολική χρονιά. 

Παράλληλα, «τρέχει» και ένα σύνολο προκηρύξεων για μόνιμες προσλήψεις στον ευρύτερο τομέα της Παιδείας, την ΕΛ.ΣΤΑΤ. και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Πιο συγκεκριμένα, από μέρα σε μέρα αναμένουμε να δημοσιευθούν σε ΦΕΚ οι δύο προκηρύξεις (3Κ/2022 και 4Κ/2022) που αναμένουν χιλιάδες υποψήφιοι, καθώς αφορούν συνολικά σχεδόν 500 μόνιμες προσλήψεις στην Ελληνική Στατιστική Αρχή και στον ευρύτερο τομέα της Παιδείας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Proson.gr, το «δρόμο» για το Εθνικό Τυπογραφείο παίρνει αυτή την εβδομάδα και η προκήρυξη 5Κ/2022 που αφορά την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 122 ατόμων στο υπουργείο Πολιτισμού και αθλητισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν συνυπολογίσει κανείς και τις τρεις προκηρύξεις της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ που «τρέχουν» αυτή τη στιγμή για μόνιμο προσωπικό, τότε μιλάμε για πάνω από 1.000 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο και μάλιστα στην αρχή του καλοκαιριού.

Όπως είναι λογικό, το «ντόμινο» των προκηρύξεων για μόνιμες προλήψεις είναι ένας ακόμα παράγοντας που «φουντώνει» από την μεριά του τα σενάρια για πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο.

Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις - Τι μοριοδοτεί σε αυτή την προκήρυξη

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι παραπάνω προσλήψεις θα γίνουν με σειρά προτεραιότητας των υποψηφίων, η οποία θα κριθεί βάσει μίας σειράς ακαδημαϊκών προσόντων και κοινωνικών κριτηρίων.

Για τις προκηρύξεις αυτές απαραίτητο τυπικό προσόν αποτελεί η Πιστοποίηση Υπολογιστών ELIC

Αποτελεί μάλιστα την πιο εύκολη και χαμηλού κόστους Πιστοποίηση Υπολογιστών στην Ελλάδα που οι ενήλικες ενδιαφερόμενοι για προκηρύξεις ΑΣΕΠ μπορούν να την πάρουν ακόμα και μέσα σε 2 ημέρες. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Παράλληλα και η Πιστοποίηση Αγγλικών του εκπαιδευτικού Οργανισμού GoLearn ζητείται στις 2 προκηρύξεις και αποτελεί την πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα την οποία κάποιος μπορεί να την πάρει ακόμα και μέσα σε μία μόνο ημέρα δίνοντας τηλεξέταση από το σπίτι του μόνο  σε reading – listening (ούτε προφορικά, ούτε έκθεση). ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Πώς θα φτιάξετε το απαραίτητο μητρώο στο ΑΣΕΠ

Για να μπορέσετε να κάνετε αίτηση στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ θα πρέπει να κάνετε μητρώο στον ΑΣΕΠ ή να το επικαιροποιήσετε, διαδικασία που είναι σχετικώς χρονοβόρα.

Το μεγαλύτερο εργασιακό site στην Ελλάδα, το proson.gr αναλαμβάνει για εσάς να σας φτιάξει το ΜΗΤΡΩΟ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ εάν κάνετε ετήσια εγγραφή στο Proson.gr (30 ευρώ η ετήσια εγγραφή μέλους) - Με την εγγραφή μέλους παίρνετε 10% έκπτωση στην διεκπεραίωση αιτήσεων στις προκηρύξεις

Δείτε περισσότερα εδώ και φτιάξτε το Μητρώο σας

Πώς θα κάνετε αίτηση

Μετά την δημιουργία του Μητρώου ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κάνει αίτηση στην προκήρυξη που θέλει έχοντας αναλύσει τι ζητάει αυτή (προσόντα, δικαιολογητικά κλπ).

Το Proson.gr αναλαμβάνει για χιλιάδες ενδιαφερόμενους κάθε χρόνο και την πραγματοποίηση της αίτησης στην προκήρυξη.

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ PROSON.GR

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις