Breaking news

ergasia
A

Σε «αναβρασμό» βρίσκεται το τελευταίο διάστημα το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού και δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι δημοσιεύει τη μία προκήρυξη μετά την άλλη. Μετά τις πέντε προκηρύξεις για τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής για μόνιμο προσωπικό, έχουν ήδη σταλεί από το ΑΣΕΠ στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση δύο μεγάλες προκηρύξεις για την ΕΛΣΤΑΤ και την Παιδεία και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Proson.gr, το δρόμο τους αναμένεται να ακολουθήσει πολύ σύντομα ακόμα ένας διαγωνισμός για μόνιμο προσωπικό στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πιο συγκεκριμένα, από μέρα σε μέρα αναμένουμε να δημοσιευθούν σε ΦΕΚ οι δύο προκηρύξεις (3Κ/2022 και 4Κ/2022) που αναμένουν χιλιάδες υποψήφιοι, καθώς αφορούν συνολικά σχεδόν 500 μόνιμες προσλήψεις στην Ελληνική Στατιστική Αρχή και στον ευρύτερο τομέα της Παιδείας. 

Στον «δρόμο» και η 5Κ/2022

Παράλληλα, όμως το «δρόμο» για το Εθνικό Τυπογραφείο παίρνει αυτή την εβδομάδα και η προκήρυξη 5Κ/2022 που αφορά την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 122 ατόμων στο υπουργείο Πολιτισμού και αθλητισμού.

Ακολουθήστε μας στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ!

Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές πληροφορίες του Proson.gr, 5Κ/2022 αναμένεται να σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή το πολύ έως την επόμενη Δευτέρα, 27 Ιουνίου.

Ακολουθεί «ντόμινο» προκηρύξεων

Όπως έχει γράψει και στο παρελθόν το Proson.gr, το ΑΣΕΠ έχει στα «σκαριά» την έκδοση τριών ακόμα προκηρύξεων για μόνιμο προσωπικό, οι οποίες αν και δεν έχουν πάρει ακόμα «αριθμό», γνωρίζουμε τους φορείς που θα αφορούν. Αναλυτικά:

Η πρώτη προκήρυξη θα αφορά 63 προσλήψεις στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και 3 ακόμα φορείς που βρίσκονται υπό την επίβλεψη του. 

Δείτε ΕΔΩ την εξέλιξη όλων των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ!

Η δεύτερη προκήρυξη θα αφορά 70 μόνιμες θέσεις σε 6 φορείς του Δημοσίου και συγκεκριμένα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ΜΤΠΥ, ΝΑΤ, ΟΠΕΚΑ, ΟΑΕΔ και ΕΚΚΑ

Τέλος το ΑΣΕΠ επεξεργάζεται και το σχέδιο της προκήρυξη για τον διαγωνισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και την πλήρωση 128 θέσεων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατηγορίας.

«Προάγγελος» εκλογών οι προκηρύξεις του ΑΣΕΠ;

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν συνυπολογίσει κανείς και τις τρεις προκηρύξεις της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ που «τρέχουν» αυτή τη στιγμή για μόνιμο προσωπικό, τότε μιλάμε για πάνω από 1.000 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο και μάλιστα στην αρχή του καλοκαιριού.

Όπως είναι λογικό, το «ντόμινο» των προκηρύξεων για μόνιμες προλήψεις είναι ένας ακόμα παράγοντας που «φουντώνει» από την μεριά του τα σενάρια για πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζουμε ακόμα, ότι πριν από λίγες μέρες, βουλευτής της ίδιας της Νέας Δημοκρατίας, έδωσε «σπόιλερ» για εκλογές την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ή την πρώτη του Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Γιόγακας, δήλωσε κατά την εμφάνιση του σε τηλεοπτικό σταθμό την προηγούμενη εβδομάδα, πως θεωρεί ότι οι εκλογικές κάλπες θα «στηθούν» στις 25 Σεπτεμβρίου ή στις 2 Οκτωβρίου. 

Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις - Τι μοριοδοτεί σε αυτή την προκήρυξη

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι παραπάνω προσλήψεις θα γίνουν με σειρά προτεραιότητας των υποψηφίων, η οποία θα κριθεί βάσει μίας σειράς ακαδημαϊκών προσόντων και κοινωνικών κριτηρίων.

Για τις προκηρύξεις αυτές απαραίτητο τυπικό προσόν αποτελεί η Πιστοποίηση Υπολογιστών ELIC

Αποτελεί μάλιστα την πιο εύκολη και χαμηλού κόστους Πιστοποίηση Υπολογιστών στην Ελλάδα που οι ενήλικες ενδιαφερόμενοι για προκηρύξεις ΑΣΕΠ μπορούν να την πάρουν μέσα λίγες μέρες. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Παράλληλα και η Πιστοποίηση Αγγλικών του εκπαιδευτικού Οργανισμού GoLearn ζητείται στις 2 προκηρύξεις και αποτελεί την πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα την οποία κάποιος μπορεί να την πάρει ακόμα και μέσα σε μία μόνο ημέρα δίνοντας τηλεξέταση από το σπίτι του μόνο  σε reading – listening (ούτε προφορικά, ούτε έκθεση). ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Πώς θα φτιάξετε το απαραίτητο μητρώο στο ΑΣΕΠ

Για να μπορέσετε να κάνετε αίτηση στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ θα πρέπει να κάνετε μητρώο στον ΑΣΕΠ ή να το επικαιροποιήσετε, διαδικασία που είναι σχετικώς χρονοβόρα.

Το μεγαλύτερο εργασιακό site στην Ελλάδα, το proson.gr αναλαμβάνει για εσάς να σας φτιάξει το ΜΗΤΡΩΟ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ εάν κάνετε ετήσια εγγραφή στο Proson.gr (30 ευρώ η ετήσια εγγραφή μέλους) - Με την εγγραφή μέλους παίρνετε 10% έκπτωση στην διεκπεραίωση αιτήσεων στις προκηρύξεις

Δείτε περισσότερα εδώ και φτιάξτε το Μητρώο σας

Πώς θα κάνετε αίτηση

Μετά την δημιουργία του Μητρώου ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κάνει αίτηση στην προκήρυξη που θέλει έχοντας αναλύσει τι ζητάει αυτή (προσόντα, δικαιολογητικά κλπ).

Το Proson.gr αναλαμβάνει για χιλιάδες ενδιαφερόμενους κάθε χρόνο και την πραγματοποίηση της αίτησης στην προκήρυξη.

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ PROSON.GR

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις