Breaking news

ΑΣΕΠ Τυπογραφείο
A

Στην τελική ευθεία έχει μπει πλέον ο πανελλήνιος διαγωνισμός του δημοσίου που θα διεξαχθεί από το Ανώτατο Συμβούλιο Προσωπικού το Σάββατο 4 Μαρτίου. Οι υποψήφιοι έχουν μπροστά τους ακριβώς 4 εβδομάδες για να ολοκληρώσουν το διάβασμα τους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΑΣΕΠ διοργάνωσε, προς έκπληξη πολλών, τον εν λόγω διαγωνισμό σε χρόνο ρεκόρ. Μάλιστα, χτες «έκλεισε» και τις τελευταίες εκκρεμότητες, αφού ανακοίνωσε το πρόγραμμα και τα εξεταστικά κέντρα στα οποία θα διαγωνιστούν οι περίπου 108.000 υποψήφιοι. 

Ακολουθήστε τη νέα σελίδα μας στο Twitter για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα εργασιακά νέα!

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι που να αναζητούν το Εξεταστικό Κέντρο στο οποίο θα εξεταστούν πατώντας εδώ και συμπληρώνοντας στα ανάλογα πεδία τον αριθμό της ταυτότητας, το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ τους.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων

Η ανακοίνωση του προγράμματος τον εξετάσεων από το ΑΣΕΠ, επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά, το αποκλειστικό ρεπορτάζ του proson.gr, σχετικά με τον τρόπο που θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν και στα δύο μαθήματα που προβλέπει ο διαγωνισμός την ίδια ημέρα, το Σάββατο 4 Μαρτίου. Το πρώτο μάθημα θα εξεταστεί θα εξεταστεί στις 8:00 το πρωί και το δεύτερο στις 14:30 το μεσημέρι.

Η διαγωνιστική διαδικασία θα ξεκινήσει το πρωί με το την δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα με την εξέταση γνώσεων.

Ημερομηνία διεξαγωγής Ώρα προσέλευσης  Ώρα έναρξης Εξεταζόμενα Μαθήματα Διάρκεια εξέτασης
Σάββατο 4/03/2023 8:00 π.μ. 9:00 π.μ. Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας 2 ώρες & 45’
Σάββατο 4/03/2023 2:30 μ.μ. 3:30 μ.μ. Εξέταση Γνώσεων 2 ώρες & 30’

Η ύλη των εξετάσεων

Υπενθυμίζουμε ότι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν ξεχωριστά σε δύο μαθήματα με την εξής ύλη:

  1. Εξέταση γνώσεων που αφορά στην αξιολόγηση γνώσεων γενικού περιεχομένου, που κρίνεται απαραίτητο ή χρήσιμο να έχουν οι υποψήφιοι για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.
  2. Δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας όπου θα περιλαμβάνει τρία είδη ερωτήσεων:
    - Ερωτήσεις Αριθμητικού Συλλογισμού
    - Ερωτήσεις Λεκτικού Συλλογισμού
    - Ερωτήσεις Αξιολόγησης Υποθετικών Καταστάσεων

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών, στις οποίες θα κληθούν να απαντήσουν γραπτώς και οι απαντήσεις θα δοθούν σε ειδικά απαντητικά φύλλα.

Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα

Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθούν οι γραπτές εξετάσεις, το ΑΣΕΠ θα «ανάψει τις μηχανές» ώστε να διορθώσει όσο των δυνατών γρηγορότερα τα γραπτά των διαγωνιζομένων. Αν και ο αριθμός των υποψηφίων που έχει δηλώσει συμμετοχή είναι τεράστιος (συνολικά 108.229 υποψήφιοι), η όλη διαδικασία δεν αναμένεται να πάρει πολύ χρόνο, καθώς ο έλεγχος των απαντήσεων γίνεται μηχανογραφημένα. 

Ωστόσο, το ενδεχόμενο των εκλογών είναι πολύ πιθανό να φέρει μεγάλες καθυστερήσεις στην όλη διαδικασία. 

Από τη στιγμή που θα προκηρυχθούν οι βουλευτικές εκλογές και θα διαλυθεί η Βουλή θα σταματήσει αυτόματα και κάθε διαδικασία πρόσληψης σε όλο το δημόσιο τομέα. Η νομοθετική αυτή ρύθμιση έρχεται από παλαιότερες εποχές που δεν υπήρχε ΑΣΕΠ και στόχο είχε να βάλει «φρένο» στα προεκλογικά «ρουσφέτια». Ωστόσο, η ρύθμιση είναι τόσο «σκληρή» που απαγορεύει ακόμα και την δημοσίευση των αποτελεσμάτων για τους διαγωνισμούς του δημοσίου. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το ΑΣΕΠ θα απαγορεύεται να ανακοινώσει τις βαθμολογίες των υποψηφίων όσο «τρέχουν» οι διαδικασίες των εκλογών. Το καλό νέο είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του proson, η νομοθεσία επιτρέπει στην Αρχή όλο αυτό το «παγωμένο» διάστημα να επεξεργάζεται δεδομένα και να διορθώνει γραπτά. Έτσι, το ΑΣΕΠ θα μπορεί να έχει έτοιμες τις βαθμολογίες των υποψηφίων και να τις ανακοινώσει μόλις σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση.

Αν και ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως το χρονοδιάγραμμα των εκλογών, είναι πολύ πιθανό η όλη διαδικασία να τελειώσει μέσα στο καλοκαίρι του 2023. Εάν μέχρι εκείνη τη στιγμή το ΑΣΕΠ έχει έτοιμες τις βαθμολογίες και τους πίνακες κατάταξης των υποψηφίων, είναι, επίσης πολύ πιθανό, να τηρηθεί και το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών που ήθελε τις πρώτες προσλήψεις να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο του ίδιου έτους. 

 

Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις 

Οι επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού θα μπουν, βάσει της συνολικής τους βαθμολογίας και κατά φθίνουσα σειρά, σε πίνακες κατάταξης ανά κατηγορία και κλάδο ή ειδικότητα. Σε αυτό το σημείο, και αφού το ΑΣΕΠ εκδώσει τους οριστικούς πίνακες κατάταξης, θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού.

Στη συνέχεια, οι επιτυχόντες του πρώτου σταδίου δύναται να συμμετάσχουν, στο δεύτερο στάδιο, δηλαδή σε προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων αντίστοιχων κλάδων ή ειδικοτήτων που θα εκδίδουν οι διάφοροι φορείς του δημοσίου. Στο δεύτερο στάδιο, οι προκηρύξεις θα εκδίδονται από δήμους, υπουργεία, περιφέρειες, οργανισμούς, ΔΕΚΟ, ΝΠΔΔ, κλπ.

ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ

Με μόνο 200 ευρώ παίρνετε όλη την ύλη και την προετοιμασία που τελεί υπό τον εποπτεία ομ. καθηγητή δημόσιου Πανεπιστημίου

Η ταχύρρυθμη ασύγχρονη προετοιμασία του golearn είναι η μόνη στην Ελλάδα που τελεί υπό την εποπτεία ομ. καθηγητή δημόσιου Πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα έχει την υπογραφή του ομ. καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστου Παναγιωτακόπουλου.

Πάνω από 40.000 ενήλικες προετοιμάζονται και μοριοδοτούνται κάθε χρόνο από το goLearn για διορισμούς, προσλήψεις, διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και πίνακες

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΔΩ ΕΩΣ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΕ ΜΟΝΟ 200 ΕΥΡΩ

ΓΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις